140723 Javornik P1298 16:34:28

Dopoldne se z Matejo in Lukom pogovarjamo o akciji na Koroškem, pa se na koncu ne izide. Ker piha SV, se sam odločim za Javornik. Mega se strinja, da gre zraven, vendar le za šoferja.

Poberem ga v Logatcu in čez Kalce proti Podkraju in malo prej na desno na vrh do smučarske koče. Pri sedežnici piha dol ?!, na vrhu pa res SV. Vzamem I.klaso in malo dol po zaraščenem travniku-smučišču.

Mega mi pomaga razgrniti in razplesti zataknjene štrikce. Občasni močnejši sunki po hribu gor (na Kovku 6/9,4 SV) sicer skoraj idealno. Nekajkrat hrbtno dvignem za v zidek, nekajkrat za odlet, pa ga vedno sfedlam in Mega mi potem potrpežljivo spet trebi štrikce in postavlja Rooka…

Končno ga pravilno dvignem (piha namreč rahlo z leve strani, jaz pa dvigujem, kot da piha bolj z desne 🙂 ) in speljem iz poseke. Takoj na levo in ob pobočju drži in rahlo piska. Ker sem prvič tu v zraku in je Črni vrh daleč, mi je edini cilj, da prilezem do tja, da ne bi scuril kar tukaj pod smučiščem. Prvo tretjino odpeljem kar na isti višini, potem pa mi začne spuščati. Proti koncu poskušam tudi zavrteti (ko rahlo piskne), pa v smeri nazaj skoraj stojim (piha bolj V vzdolž grebena, ne pa SV !) in samo tonem. Ko sem nad Črnim vrhom, se odpeljem ven in pristanem ob glavni cesti proti Godoviču.

Zoranov let

Zoranov let

Še predno pospravim, je Mega že pri meni. Lep štart. Sem je treba še večkrat priti 🙂 .

Pa moj novnov 🙂 .