140801 Nanos Vzhod P1309 15:55:21

Predlagam Nanos Vzhod in Mega je zelo za 🙂 . Po nebu lepe bazice.

Mega parkira pod hribom na Razdrtem. Dol po stari cesti in po bližnjici na Nanoško cesto in na vrh do Vojkove koče.

Robo odneseva najprej proti Pleši, potem pa po V travnatem robu do izravnave (čudovit travnat start je tale Nanos Vzhod). Piha enakomerno močno 5- 7 (ocena). Mega mi pomaga postaviti. Počakam, da malo manj pihne in potegnem hrbtno in (res 🙂 ) elegantno stopim v zrak.

Takoj me začne liftati, ampak sploh ne pretirano. Kljub temu rabim kar nekaj časa, da se privadim okolju (prvič jadram na V robu Nanosa in mi je nov svet… pa ta burja na 1300+ … čakam na rukerje…). Daleč na levo, bolj zunaj. Ko začnem zgubljati, nazaj in spet naberem. In tako naslednjih 20 min čudovito stabilnega jadranja (na idealno močnem V-SV). Mega se odloči, da ne bo letel in odide proti avtu. Ko že mislim, da bom začel curiti, naberem pred JV grebenu nad vrh do 1400 in se odpeljem z vetrom v Vipavsko. Preseneti me splakovanje z -6 v dolino (pa sem mislil, da bom flegma zapeljal do Vipave…).  Zapeljem sicer na kraško stran, vendar to samo zmanjša splakovanje na -2. Pristanem malo za Lozicami 🙁 .

Zoranov let

Zoranov let

 

Spet je Mega z LCjem pri meni še preden pospravim.

Potem se zapeljeva še na Vrabče, kjer po dveletnem premoru ugotovim, da start ni nič bolj obetaven, kot prej.

Zdaj pa greva še na Planino, da bo vsaj še en  ziher start…

Na Planini pa 1-metrska trava in… piha od zadaj JZ  🙁 (kje je tista burja ?? oziroma V, ki vleče na Kovku). Za konec še nekdo odleti na Kovku, pa (hvalabogu 🙂 ) hitro scuri.

Nazaj na Razdrto in to je to za danes…