140805 Breznica pri Žireh P1318 17:52:57

Še imava čas in vreme še drži. Iz Žirov gor v Breznico in do zadnjih vikendov, kjer je pod krompirjevo njivo kot prvi potegnil Poje.

Položno kot prej, vendar na kocu travnika ni take grozljive drevesne meje (bolj posamična drevesa in grmovje…). Vendar piha popolnoma z leve, občasno že kar od zadaj. Meni se ne zdi, ampak sedaj se Erzo brez premišljanja pripravlja.

Postavim mu padalo in potegne po strani v veter, potem pa odlaufa poševno dol… in je v zraku. Čakam, dokler ne izgine za pobočjem hriba proti pumpi.

Erzov let

Erzov let

Potem postavim še jaz. Malo čakam, da bi kaj manj pihalo s strani, pa ni sprememb. Imam dovolj in potegnem (poševno po pobočju levo za dvig in potem odlaufam poševno desno dol, dokler me ne odlepi) in laufam … in sem v luftu. Čutiti je levi bočni veter, ki se zliva dol po pobočju in me zelo požira. Pririnem do hriba (Žirk) in okoli njega nad naselje Stare Žiri do lepega travnika za hišami tik pred Soro (Poljansko), malo pred pumpo, kjer je pristal Erzo.

Zoranov let

Zoranov let

Še en novnov. Ko pospravljam, Gluhi že pelje Erza po avto. Od V prihaja črnina vesoljnega potopa, veter narašča (čeprav na pumpi čakam na Erza še v sončku) … za danes sva končala…