140815 Erzov uradni (Titov) start

Erzov komentar leta: Včeraj je bil verjetno tisti dan, ko se da s plaže pobrat gor na veter in pobočje – menda je tako 1x pobral Pivk.
Danes pa zarana (5:40) ob bajte v mlado zoro, da na uradnem štartu (da bi ga omenil z imenom kakor je tu na olc, kr po enih diktatorjih mi ne gre; 250mnm, 6:40), kjer sončni vzhod preko oblakov na Velebitu in veter prbija, da me kar mine.

Zato naprej na Vrska glava (369, 7:25), kjer ne razmišljam o letenju, me pa v to prisili blag veter. Ali je možno, da piha manj ker sem zdaj bolj v notranjost otoka? Ko izvesim ene 5 trakcev, najtežje je v tej kamiti pustinji najt palice – palčke, je vetra že več, 5-9 m/s, kar mi je čist preveč, saj sem brez gasa in štart bi moral biti brez napake, že se vidim kako me rikverca…

Tako bivakiram, spim, napovedan je prehod vetra iz SV v J – ob 14h. Ene 2x ob prehodu oblačnosti čez sonce mal spusti, ravno tako da postavim padalo zadaj za robom, vpnem pa se ne, saj po trakcih ne moreš videti kako močno piha – trakci so narezani pretanko in “kažejo ves čas močno”. Potem se dokončno zjasni, termika prestavi v višjo prestavo in ker nisem Poje, niti Gaborovič 11:55 spakiram in nazaj dol na uradnega, kjer piha ali pa ne – se prav spomnim, da je bilo tako tudi 5.8.1996, ko sem bil tu prvič in do danes zadnjič.

Erzov let

Erzov let

Še slikce tukaj.

Zdaj tudi vem, zakaj Jezerci in Lažani hodijo sem 1. maja – ker se da pristajat na plaži – danes se ne da. V bajti 13:20.