140903 Podgora P1339 14:33:05

Vreme je slabše, kot je bilo napovedano, ampak zjutraj vsaj ne dežuje. Burja še vedno močna, abstinenčna kriza pa tudi. Na Žirovskem kaže še najmanj vetra in tam zjutraj namesto V Aladin kaže pri tleh SZ,Z. Kar nekaj ciljev si izberem.

Erzo je tudi za akcijo in zaradi logistike se dobiva v Hotavljah vsak s svojim avtom. Pride tudi Poje (s ciljem Slajka). Malo modrujemo (veter je namreč sedaj močan V). Poje na Slajko, midva proti Trebiji.

Z LCjem na pobočje Podgore, kjer je Erzo zastavil prvi cilj. Ko prideva gor, piha V kar močno. Prestaviva se z LCjem še na drugi del vršnega travnika, pa na koncu odpešačiva nazaj na začetno lokacijo in še malo više po pobočju, saj tam veter vleče (nažiga) gor po pobočju.

Postaviva v nepokošeno pobočje. Vse naokoli šumi drevje in grmovje. Erze dviguje in naravnava padalo, potem pa vpraša: “A močno piha, a ne?” in ko mu potrdim, stopi v zrak, ga malo liftne, zgunca in se odpelje ven in dol na travnik.

Erzov let

Erzov let

Počakam na trenutek, ko malo manj piha (no, ja…) in še jaz stopim naprej. Malo liftne gor, malo naprej, potem me celo rikvercne, malo stojim na mestu, potem pa počasi le zlezem naprej in pristanem na najnižjem delu pokošenega travnika spodaj v dolini (naprej me ne spusti…).

Zoranov let

Zoranov let

Erzo gor po LCja, medtem ko še jaz pospravim.