140916 Gorenje Brdo P1362 13:26:52

Dan slabši, kot je bila napoved. V-SV čez SLO. Na Kovku zjutraj 11/18 burje in sonček, drugje megla in oblačno. Ko se megle malo dvignejo grem v Škofjo Loko na ogled Križne gore z Z strani (V me več ne zanima, ker je preveč gmajne za priti v dolino (razen Poje ali Damijan Košuta, ki so jadrali na V 🙂 ).

Danes grem od Soteskarja gor (ogled pristanka in po Z strani gor). Na vrhu piha V, ki na najdenem startu pod robom vleče po pobočju dol. Danes ne. Kliče Boris in se zanima, kaj planira jata… Nazaj dol in proti Poljanam.

Erzo je že na poti in se dobiva v Srednji vasi. LC ostane spodaj in z enoprostorcem gor na (že 2x ogledana) Gorenje Brdo. Piha V, spet začne kapljati.

Erzo postavi A opremo in – odleti. Vleče, vleče in mimo vmesnega travnika (možnost pristanka) čez gmajno v Poljansko in vse do Gorenje vasi 🙂 .

Erzov let

Erzov let

Medtem neha kapljati in postavim še jaz (Rook+tangice). Speljem z vetrom iz leve in vlečem – in privlečem do travnika v pobočju, za naprej pa se mi zdi prenizko in obrnem in pristanem na travniku.

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravim, je Erzo že pri meni z LCjem.