140923 Lijak P1368 15:32:41

Po 5-dnevnem premoru mi je važno samo da nekam grem(o) letet. Pokličem Erza že zgodaj (9h, S čez vso SLO…) in on je že zgodaj za – zgodnji odhod. Še Mirko je za, Delux ne more, Pohl ne, Mega najbrž.

10.45 Železniška. Z Mirkom se naloživa k Erzu, Mega vskoči na Uncu in smo pri Anji, kjer že čaka Samo. Še Faaca z Markom je tu in Damjan Bogataj z voznico. Samov kombi je že poln, pa vendar se na Lijaku vrineta še Ščuka in Gorazd…

Na startu nekaj naših (Turčin, Komac, Cimerman,… pride Slak) in Čehov. Malo čakamo (med pripravljanjem), da bi bil kdo za sondo, pa gre na koncu Gorazd prvi v zrak. Še nekaj Čehov, potem pa že Mega in Slak.

Jaz sem kmalu za njima, Erzo in Ščuka za menoj. Kmalu naberem nad start in nad greben. Moj splošni občutek je, da je živahno in razmetano. Močna pobiranja, pa spet hitro zgubim… Do Zmajarske, naberem do 1100, proti Kuclju sem že skoraj pod robom, pa spet razrukana dviganja. Erzo in Mega (ki je blizu mene) se odpeljejo čez dolino na Kras… Na koncu Čavna naberem do 1400 in se odpeljem direkt na Hubelj, kamor pridem nad grebenom. Potem pa nekako ne najdem pravih dviganj in se privlečem pod Podrto že skoraj na melišču. Nad grebenom nad menoj pripelje Mirko :-). Pošteno se matram, da se rešim s 650 na 1150 (v zadnjih vrtenjih je od nekod zraven Valič s Kingom 🙂 ). Odpeljem se proti Vipavi in pridem v pobočje le malo nad Starim gradom (380 m !!!) . Vendar drgnem in vztrajam in nabiram po metrih do višine Plazu, tu pa dobim krasno dviganje do 1300. Do table in naprej nad grebenom z občasnim nabiranjem. Erzo se javlja, da pristaja v Podnanosu in lepo ga vidim tam daleč spodaj 🙂 .

Erzov let

Erzov let

Pri Lovski se srečava z vračajočim Slakom). Bolj ko sem v Nanosu, bolj je razrukano. Še zadnje nabiranje pri Hieronimu do 1200, potem pa se raje kar bolj pred pobočjem odpeljem na Razdrto, kjer me hitro splakne in pristanem pri izvozu.

Zoranov let

Zoranov let

Mega pristaja v Štanjelu. Mirku se mudi

Mirkov let

Mirkov let

in samo zapelje Erzu avto in potem s Faacom proti Vrhniki.

Erzo po Mega, jaz pa se kar načakam=nasončim, da prideta po mene.