140926 Kovk P1376 16:44:58

Sedaj pa res na Vipavsko. Mega in Štusej sta že na poti dol – na Lijak, midva pa sva časovno zadaj in se odločiva za Kovk. Loviva se s pomočjo Micike čez Medvedje Brdo do Godoviča in čez Črni vrh od zadaj dol na Kovk.

Piha lepo gor. Hitro postaviva in v luft: najprej Lusja, potem še jaz. Lusja lepo nabira in se z lepo višino odpelje do Hublja in še malo naprej. Voziva blizu v isto smer. Mega se javlja z Lijaka, kjer vozi bolj lokalno, Štusej prihaja na Kovk. Obrneva (jaz naberem celo do 1400) in bogato nazaj do starta. Tu še enkrat naberem do 1200, medtem, ko se Lusja že odpelje proti Nanosu. Za njo, blizu pa je tudi Štus, ki med preskokom še malo nabira. Jaz pridem bogato do grebena, medtem, ko je Lusja nekaj nižja in pri Gradiški Turi odvije ven nad sredo doline, kjer dva Queena nabirata (Aljaž Zadravec in Tomaž Cingerle). Ob pobočju Nanosa je močan Z in tudi sam se zapeljem za njo. Vrtimo in lepo nabiramo, res pa, da je zanos zelo močan, tako, da pridobljeno večinoma zgubimo, ko se vračamo proti Vipavi. Lusja najprej lepo pridobi, potem pa zgublja, tako da ji znese le do Zemona.

Lusjin let

Lusjin let

Najprej mislim, da bom pristal kar pred Vipavo, pa se naslonim bolj na pobočje Nanosa nad Vipavo in me krasno drži in dviguje, tako da nadaljujem kar naprej proti Kovku z višino okoli 900. Le malo pred Kovkom se mi vdre in prilezem na višini 500 do pobočja, se matram in drajsam, potem pa predam in odpeljem k Anji.

Zoranov let

Zoranov let

Med pospravljanjem Mega pride z Lijaka, pobere Lusjo in prideta po mene. Še jaz se vkrcam in  gor po LCja. Mdva kar zadaj domov, Mega pa po Štusa v Razdrto

Štusov let

Štusov let

Super dan 🙂 🙂 . Letalno in projektno 🙂 .