141007 Svetega Petra hrib P1385 13:44:21

Erzo je nedosegljiv, Delux pove, da bo najbrž Lijak ali Kovk, midva se odločiva, da ostaneva na Gorenjskem, saj je na Vipavskem po radiu že napovedan dež… Še en projekt predlagam, potem bi pa z Edom šla na Gozd.

Po V strani Križne dol in čez Škofjo v Poljansko. Za Podpulfrco v krožišču na levo skozi Zminec. Tu pusti Edo avto in z LCjem na Svetega Petra hrib. Kmet Arhar naju pričaka pred pragom, določi, kje naj parkirava, pokaže vetrokaz na strehi (“danes pa bo…”) in že nosiva kramo na rob strmega travnika.

Piha kar konkretno po pobočju gor, gmajne je precej, ampak, če zavijeva takoj desno ob pobočje, ne sme biti problema za ven (dolina je za robom desno in se ne vidi pristanek). Postaviva, kmet pride kibicirat.

Potegnem in speljem čez stopničko spodaj brez dotika, malo me poruka v zraku in začne kar dvigovati (na Zavrhu bi bil tega vesel, tu pa gledam samo, če bo šlo čez gmajno. Z bogato višino pridem nad gmajno, zavijem desno okoli pobočja in sem že nad glavno dolino. Čutiti je močan veter (z vetrom po dolini proti Škofji gre 50 ), takoj sem mimo pristajalnih travnikov. Eda ne vidim nikjer v zraku. Zavijem nazaj in se skoraj na mestu spuščam po liftu dol. Pristanem zraven avta,

 

Zoranov let

Zoranov let

ko Edo javi, da si je na štartu zvil gleženj in da bo pospravil…

Ker imam ključ od LCja s seboj ( 🙁 ), hitro pospravim in gor z njegovim avtom po njega in LCja. Ko sem pri njem, pravi, da ima za danes dovolj (da pa najbrž ne bo nič hudega – razen bolečine … ).