141017 Pr Tič P1398 16:28:29

Danes pa je zjutraj res slabo vreme: orkanski Z in  jesensko deževje (v LJU). Najprej sploh ne pomislim na letenje (in tudi z Erzom sva si enotna, da danes pač ne…), ko se na OLC pojavi Jožef z novim startom pri Sedučniku nad Dovjem (točno tam smo nekoč stali in si ga ogledovali, pa je žal dol pihalo…).

Ko ga pokličem, kakšne so bile razmere, ga dobim ravno, ko v lepem sončku išče start Pr Tič (za katerega je nama z Erzom včeraj zmanjkalo časa…). Usmerim ga na pravo lokacijo kjer piha idealno… Ekspresno v LCja, da ga ujamem in se skombinirava za prevoze (Erza ne zanima…).

Pri cerkvici v Lomu pod Storžičem ga poberem, malo po tem, ko pospravi. Gor k Tiču po Jožefov avto (in ogled starta, ki je travnik kot v pravljici – razen grozilnih tabel o privatni posesti in znakov o prepovedanem prometu mimo turistične kmetije odprtih vrat 🙂 …). Oba skupaj dol do cerkvice v Lomu, kjer pustim LCja, Jožef pa me zapelje še enkrat gor in se poslovi, saj se mu že kar mudi.

Odpešačim na vrhnji rob idiličnega, v nulo pokošenega travnika. Tudi veter je praktično nula. Začnem postavljati Rooka, ko z (neregistriranim) avtom pridivja mladenič od kmetije odprtih vrat in me začne zasliševati, kaj delam tu brez dovoljenja. Povem mu, da se pripravljam na letenje, v dobri veri, da na taki, v nulo pokošeni travici, najbrž ne bom naredil veliko škode. Mladenič bi se kar nekaj kregal, pa mu povem, da sem videl, da so pred kratkim od tu odleteli Košnjek in kolegi. Ko sliši to ime, je naenkrat ves drugačen (Košnjekovi imajo 20m naprej vikend…) in mi blagohotno dovoli (“… no ja, samo če ne bodo zdaj vsak dan prihajali padalci…”) in se poslovi…

Postavim do konca in ob kibiciranju fantiča (ki je prigonil bicikel do mene), potegnem v (zelo) rahlem  Z. Rook skoči gor in že sem v zraku – z manjšo kravatico na levi strani (grrrr… 🙁 ), ki me vleče v levo. Speljem čez drevesno mejo nad dolino, poskušam rešiti kravatico, pa mi ne uspe. Zaradi kompenziranja z desno komando sem precej zabremzan – počasen, tako da se samo zapeljem nad Lom in pristanem na travniku pri cerkvici.

Zoranov let

Zoranov let