141024 Hom-Medvode P1406 12:49:41

Močan S čez SLO in zjutraj si izberem nekaj projektov na ta veter (za to smer, kar se tiče jakosti ne vem, kako bo…). Pa da vidimo, kje bo.

Ko že odhajam, se slišiva s Pojetom, ki prihaja v Šentvid po svoje 4 gume in predlaga Hom nad Soro pri Medvodah. Takoj spremenim plane, saj je to moj že dolgo oblegani start (doslej že 4x na startu s padalom; prvič 14.12.2010 je odletel Damijan, mi s Slavko in Matejo pa smo mu samo držali padalo. Po tem sem bil še trikrat sam in je bilo vedno slabše; kar se tiče vetra, je bil vedno narobe, kar se tiče šavja, pa pri vsakem obisku večje. Nazadnje sem bil cca 14 dni po letošnjem žledu, ko je bilo poleg šavja še vse posejano z vejami…).

Prevzamem Pojetove gume in mu jih pripeljem pod Hom. Pustiva LCja spodaj in z Volvom gor do sedelca. Pešaka okoli hriba pod vrh.

Na startu metrska praprot in pod njo že delno sprhnele veje od žleda. Piha v sunkih, ko pihne je idealno gor. Največje veje odstraniva in ob tem vsaj malo potacava praprot.

Postavim tik pod klopco pod bukvami, kjer je nekaj manj praproti. Jožef mi pomaga še razporediti vrvice Rooka in mi pridrži rob padala. Ob sunku ga dvignem hrbtno, štrikci so popolnoma čisti in nezapleteni (kolikor vidim 🙂 ), vendar ni dovolj poln, da bi odletel. Spustim ga nazaj in se obrnem naprej.

Ob naslednjem sunku potegnem naprej in gre krasno gor, Jožef zavpije, da je vse OK in samo s tremi praprotmi (vidim kasneje) odletim iz poseke. V začetku kar malo drži, desno proti vetru me zaustavlja (zunaj je čisti V, kar močan), z vetrom na levo pa zbezljam. Nekaj zavojev in pristanem na travniku pri avtu.

Zoranov let

Zoranov let

Vesel kot radio !!

Jožefa kar nekaj časa ni v zrak (kasneje pove, da mu je malo posvaljkalo padalo pri prvem poskusu in da je imel kar nekaj zapletene praproti, s katero je potem odletel…). Ko pride iz poseke, samo zavije v smeri Škofje Loke in vleče, dokler gre.

Pojetov let

Pojetov let

Ko pospravim, ga grem pobrati in gor po njegov avto.

Ko se posloviva, odhitim na Železniško na Vrhniko, kjer me že čakata Erzo in Slak. Prisedeta, po Mega in potem odpeljemo opremo na sprehod na Primorsko. Ogledamo si Planino, kjer piha okoli 7/9,5 burje, vendar ni junaka.Potem gremo še na Slano blato na strokovne oglede sanacije plazu (piha mešajoče z leve in delno od zadaj) in na koncu v slaščičarno v Ajdovščino, kjer piha najmanj 🙂 .