141120 Kovk P1431 13:48:26

Danes podobno kot včeraj, na Primorskem že zgodaj sonček. Na Ajdovskem že hitro začne obračati na J. Faaca organizira jato.

11.30 Logatec; meni s Slakom se tu pridružita še Delux in Faaca. Drugi avto (Manca, Uki, Erzo in še Jean v Postojni) pa že šiba dol z Vrhnike. Vmes se uskladimo za Kovk.

Pri Anji naložimo v LCja še Eda in Pojeta (in si s tem zagotovimo logistiko). Drugi avto pa že šiba gor brez postanka… Uki že startuje, ko pride nas 6 z LCjem na start. Tu je poleg nas kar nekaj ljudi (Valiča v službi, Jošt,…). Postavimo. Faaca, Erzo, Slak, potem sem pa že kmalu jaz in ostali.

Skoraj ob grebenu pridem na Podrto in tu dobim močno dviganje in naberem do 1100. Nekaj časa vrtim z Erzom in Valičem (drugi so nižje), ki sta kmalu nad mano. Oba gresta naprej. Ko se odpeljem dalje tudi jaz, Faaca javlja, da curi k Anji.

Faacov let

Faacov let

Peljem naprej proti Hublju in izgubljam in spet nabiram v sunkovitih dviganjih (ni mi všeč, se mi zdi preveč razbito…). Veliko ostalih pelje naprej, sam pa nekaj za Hubljem obrnem in peljem nazaj. Nekaj dviganj sicer dobim, vendar sem generalno pod grebenom. Čutim močan Z, ki vleče vzdolž grebena in občasno kar po svoje odpelje padalo, sploh če si zelo blizu pobočja. Ko pa se odmaknem, pa seveda zgubljam. Tako se pripeljem nazaj do Podrte, malo poskušam tu še nabrati, pa se raje odpeljem na pristanek…

Zoranov let

Zoranov let

Uki in Edo sta poskušala proti Čavnu in scurila v Cesto.

Ukijev let

Ukijev let

 

Edov let

Edov let

Faaca gre z Edovim avtom po njiju in ko pridejo nazaj, poberejo še mene in gremo gor reševat LCja in Mančin avto. Faaca izkoristi situacijo in se še enkrat vrže dol.

Faaca drugič

Faaca drugič

Ko pridem spet dol, so pristali tudi ostali.

Slakov let

Slakov let

Uki pobere Manco, Borisa

Borisov let

Borisov let

in Erza.

Erzov let

Erzov let

Zberemo se pri Anji, da se poslovimo in nazaj v meglo LJU…