141208 Marinčev grič P1447 11:50:56

Po enem tednu deževja in sluzaste megle, naj bi bilo danes vsaj brez dežja (pa malo bolj redke meglice…). Na Primorskem burja in V čez vso SLO. Včeraj je Frenk lobiral za današnji Krim, Pavlič pa zjutraj za Zavrh-Grmado-xx-…

Ker je megle vseeno veliko in kondenzira po vseh višinah (Krim je, recimo, ves dopoldan v megli) sem bolj za projekte: Rabar (avtor Kastner 🙂 ) me že nekaj časa draži in ko si ogledujem Rabarju okoliške štarte, jih najdem kar tri okoli Petkovca. Le eden pa ima prirejen let (Petkovec-Sv.Hieronim) – seveda Erzov. In mi je zadeva popolnoma jasna 🙂 : sem našel enega od Erzovih lagerjev 🙂 🙂 . Današnji cilj je določen 🙂 .

Ravno, ko odhajam, pokliče Boris z vabilom na Marinčev grič – in ker je to v tisti smeri, kamor sem danes itak nameraval, sem hitro za  (Marinčevega griča tudi še nimam letos 🙂 ).

Z Borisom se dobiva pri gostilni pod Zaplano. Odpeljeva LCja do pristanka spodaj in z Borisovim terencem po kolovozu gor na start. Še nekaj korakov peš do vrha in postaviva na srednje mokro travo.

Piha delno z leve (V), tako da potegnem malo po diagonali pobočja in speljem nad pastirjem in grmički. Odpeljem v desno čez spodnjo stopnico, lepo zavjugam in pristanem na pristanku.

Zoranov let

Zoranov let

Rooka samo naberem in ga reinfuzo nesem v avto, medtem ko pristane Boris in pospravi svojega Rooka.