141209 Medvejek P1453 14:40:21

Opaziva padalca v luftu, ki pristaja na glavnem uradnem pristanku. Zapeljeva tja, s kombinacijo, kako bova rešila logistiko za naslednji start.

Padalec je Martin Peternel, ki zadnje dni leta tu okoli (pa ni domačin, ampak sezonski delavec) in je danes startal na Vitrancu. Prijazno naju posluša in je popolnoma za to, da gremo skupaj na Medvejek, le logistika se ne bo izšla – ker je on brez avta 🙂 .

Vseeno se skupaj odpeljemo skozi Podkoren gor proti Korenskemu sedlu in desno po makadamu gor na start. Boris kar z opremo na start (kaže, da bo), Martin pa se ponudi, da odpelje LCja dol, potem bomo pa videli (mogoče njega zapeljemo še enkrat gor).

Ko prideva z Martinom tistih nekaj korakov na start, je Boris že pripravljen. Žal pa piha konkretno z leve, že kar delno od zadaj (SV).

Boris dvigne levo v veter in potem na desno po pobočju dol.

Borisov let

Borisov let

Ko postavim in se vpnem, Boris javi po telefonu, da se na pristanku že konkretno zliva dol po pobočju (S). Tudi zgoraj že piha občasno kar od zadaj (S).

Ko se za trenutek umiri, potegnem, Rooka lepo stabiliziram nad sabo v veter in potem na desno dol po pobočju, kjer pa se zrak zliva dol, tako da kar laufam skozi praprot napol v zraku, dokler le ne zagrabi. Najprej lepo speljem od pobočja, potem pa se mi udre in se z -5 peljem dol proti travnikom (vario kar brni !). Že mislim, da ne bom prišel niti čez prve drote, ko me le dvigne, malo poruka in še malo dvigne in potem z lepo višino zaokrožim nad Hrovatovo hišo in (lepo) pristanem nazaj proti severu gor po pobočju.

Zoranov let

Zoranov let

Še preden pospraviva, je Martin že pri naju. Njega ta start danes več ne zanima… Povabi pa naju na čaj v svoje domovanje pri Jasni.

To domovanje je Martinov dom – nekdaji SCTjev sindikalni dom, kjer sem preživel kar nekaj srečanj in planinskih ter smučarskih druženj  v svoji “mladosti” :-)…  Tu bivata/gostujeta tudi druga dva zimska sezonca: Alen Cizej in Malina, ki pa ju trenutno ni, ker sta ravno šla H&F na Vitranc. Ko popijemo čaj, pristaneta na šodru pri Jasni.

Gremo do njiju in med pospravljanjem še malo modrujemo o njuni lahki pohodniško letalski opremi, in letenju in lepi večerni panorami.

Kranjska Gora 001-2014-12-09 16.04.46

 

Kranjska Gora 002-2014-12-09 16.04.32Kranjska Gora 003-2014-12-09 16.04.57

Kranjska Gora 005-2014-12-09 16.05.27

 

Potem pa se posloviva…