141212 Kovk P1458 14:39:33

Danes končno spet (skoraj) idealen dan z Z (ki bo baje z dnevom jačal) in jasno je, kam se gre: Primorska.

11.30 Železniška: Slak, Faaca, njegov letalni kompanjon Marjan Rekar, Boris. Zbašemo se v Vanjev kombi (ki ima zadaj v kesonu še motorinček za reševanje kombija po letenju 🙂 ) in na Ravbarkomandi naložimo še Žana (Kafola = Jean Caffou).  Edo in Jugo v drugem avtu pobereta Mega in do Anje. Med potjo se odločimo za Kovk.

Pri Anji motorinček ven in vsebina drugega avta v keson (t.j. Mega, Edo in Jugo s pripadajočo robo 🙂 ). Na poti gor vsebini kesona (ki nima predpisanega okna, ki bi delavcem zagotavljalo dnevno svetlobo 🙂 ) ne zavidam…

Na startu gužva. Gužva padalcev in zmajarjev. In gužva že v zraku. Zrinemo se med štartajoče in hitro postavimo in odletimo.

Takoj desno in do Podrte sem že lepo nad grebenom. Niže ob grebenu bolj živahno, više večinoma lepo laminarno. Mimo Hublja do skal pred Predmejo, nazaj do starta (z občasnim pobiranjem in izogibanjem množici padalcev). Pa še enkrat na malo večji višini do Hublja in nazaj do Podrte. Tu po radiu zvemo, da se je Žan  vsedel na smreko v samem kotu.

Žanov predčasno zaključen let

Žanov predčasno zaključen let

Faaca in Edo sprožita obveščevalno-reševalno akcijo. Edo, ki je že pristal pod Čavnom,

Edov let

Edov let

koordinira reševalce. Vanja pospešeno toplanda na startu

Faacov predčasno zaključen let

Faacov predčasno zaključen let

in odide z kombijem proti Predmeji. Mega tudi toplanda na startu za eventualno pomoč, pa potem še enkrat odleti v dolino. Jaz sem ravno na poti s Kovka proti Nanosu, vendar ne priklopim in scurim na rezervo letališče za Vipavo.

Zoranov let

Zoranov let

Delux lepo nabere kilometre in pristane v Vipavi (tudi ne uspe priklopiti Nanosa).

Borisov let

Borisov let

Slak pa ga priklopi 🙂 in na koncu pristane pri Anji, kjer pristane tudi Marjan (Rekar)

Marjanov let

Marjanov let

Pri Anji se zberemo in čakamo, dokler Vanja ne pripelje  rešenega Žana (čaščenje reševalcev v Lokavcu to malo podaljša 🙂 … samega reševanja Žana in padala je bilo hitro konec 🙂 ).

Takole je današnje dogajanje videl Marjan: slikce

Potem pa samo še poberemo prezeblega Borisa v Vipavi in via LJU.