141217 Gabriči-Kovk P1466 15:23:23

Boris se je spomnil še na travnike, mimo katerih se s Cola vozimo na Kovk.

Po ogledu se (seveda v napačno smer) odpeljeva z LCjem po kolovozu gor, parkirava na koncu in nato po nekaj peš tavanja prideva na ogledano pobočje (kamor vodi lep kolovoz čisto enostavno od ceste gor 🙂 ). Više šumijo bori, tako da greva malo dol (do el.pastirja 🙂 ). Postaviva.

Boris elegantno odhendla padalo mimo šavja in čez pastirja, spelje in pristane na travniku ob cesti zraven svojega avta.

Borisov let

Borisov let

Jaz pa najprej lepo dvignem, potem pa mi ga zategne na stran. Naslednje pol ure dvigujem, poravnavam in nastavljam zidek in mi sploh ne gre… Na koncu sicer ugotovim, da sem vpet z gurtno obrnjeno za 180 st (vendar je Boris kasneje prepričan, da to ni bila prava ovira…).

Ko to popravim, spet hrbtno potegnem in ga obdržim nad sabo. Preskočim pastirja in še malo rinem Rooka dol po pobočju (Boris je že pospravil in prihaja gor), preden speljem. Malo se zataknem s stabilizatorjem v drevešček, pa speljem mimo in se zapeljem ven. Najprej me drži, spodaj pa nepričakovano hitro spusti in seveda zaružim po blatu 🙁 .

Zoranov let

Zoranov let

Še pospravim ne, ko je Boris že pri meni z LCjem.

Malo je že pozno, ampak upava, da bova ujela še en start. Dol v Ajdovščino in čez na Planino in gor proti Planini nad Planino. Ko pripešačiva na start je že mrak, piha pa spet z desne in sunkovito, tako da sva tukaj še enkrat samo na ogledih…

V Ajdovščino v slaščičarno in razlaz.

Na poti nazaj se Faaca pohvali z 2 x uživancijo v Moltallu 🙂

Faacov let

Faacov let

Faacov let

Faacov let v dolino

Kastner pa izkoristi še pot iz službe domov.

Domnov let

Domnov let