141219 Sinji vrh P1471 11:46:27

Tako čudovitega jutra, kot danes pa že dolgo ne. Na JZ SLO ne preveč močen JZ, proti V pa močnejši. Vse kamere kažejo safirno modro nebo… Razen na Vipavskem, kjer je nebesna modrina malce popackana z oblački…

Pokliče Mega, da danes prihaja JL z ekipo iz ZG in da je plan Lijak ali Kovk. Potrdim soudeležbo, vendar bi prej šel (šli…) še na kakšen nov start: tam doli imam v planu še Sinji vrh. Mega ne more prej, Delux je za.

V Logatcu se naloži v LCja in od zadaj na Kovk. Sprva krasen sonček na Podkraju že občasno utone v meglah in oblakih. Za Kovkom še sonce in ko se pripeljeva na Sinji vrh, je še ves obsijan. Boris bi šel na vrh najprej na ogled, jaz kar vzamem robo.

Na vrhu piha JZ (kar je idealno, saj se lahko starta od V do JZ), ki pa prihajajoče meglice kar hitro vozi mimo pobočja. Nad Vipavsko je že vse pokrito. Borisu ni preveč, zame pa se mu zdi malo močno, ampak jaz sem za in se kar pripravim. Najprej razmišljam samo o pristanku na travnikih spodaj, pa me Boris pomiri, da bova že rešila logistiko, če pridem čez rob in se odpeljem v Vipavsko.

Potegnem hrbtno in (malo atraktivno) odletim. Najprej me pošteno liftne gor, potem pa se lepo (počasi 10-15) peljem naprej in me drži. Sigurno bom čez 🙂 . Ko sem nekaj  stran od griča, me začne bremzati in z -3 spuščati in že gledam, na katerem travniku bi pristal, potem pa me spet lepo spusti naprej in že spet verjamem, da le ne bo problema priti čez rob.

Pa me spet začne zaustavljati in spuščati in niže kot sem, močnejši je rodeo… očitno sem sredi rotorjev za robom grebena. Ves čas proti robu vozim nad travniki, tako da pristanek (vsaj kar se tiče čistega terena 🙂 ) ni problem. Še dvakrat mi klofne padalo, potem pa spet hitreje naprej, tako da še vedno upam, da bom čez. Vendar je zadnji del do roba (v glavnem travnatega terena) v dviganju in sem prenizek. Naenkrat me močno spusti in pospešeno scurim cca 100m (dolžinskih) pred robom 🙁 .

Zoranov let

Zoranov let

Pospravim in do bližnje ceste. Boris je hitro našel pravo smer do mene, vendar se še malo loviva (ni signala, Borisovi vljudnostni pogovori s samotnimi domačini,…), preden se naložim v LCja.