150106 Kriška gora – sever P1486 15:10:23

Že včeraj smo se pogovarjali za Lijak ali Kovk (če bo), vendar danes zjutraj kaže na Primorskem malo slabše (več SV na Kovku in mrčasto).

Faaca, ki se je včeraj pritoževal, zakaj ga ne obveščamo o akcijah, je danes, po obveščanju, sporočil, da ima v planu smučanje 🙂 . Potem Mega pove, da ne more – mogoče kasneje. Potem Delux pove, da ima danes druge plane. Potem Erzo ne dviguje telefona (in je baje že na poti na Lijak). Potem Slak ne kaže preveč zanimanja. Potem pa še Pavlič (ki se je včeraj zvečer zelo koordiniral za Lijak 🙂 ), pove, da na pristanku piha rahel S in da je res vse pokrito. Potem je pa ura že toliko, da meni nima smisla riniti dol (čeprav me doli čaka checkiran Rook…)…

In se raje odpeljem hodit na Gorenjsko, kjer je bolj sončno.

Na Gozdu (piha J 2,4/4,5) zaparkiram in z Nuptsejem gor na Križko (kjer naj bi bil J 0,8/1,2). Do koče je res vedno bolj mirno, pri koči in na startu pa S cca 3-4 m  🙁 .

Grem na severni start, kjer je samo za spoznanje močneje. Malo počakam, pa ni močnejših sunkov, čeprav oblaki zgoraj šibajo ekspresno S->J…

Postavim, potegnem, ko malo manj pihne (?), speljem s strme poseke in okoli prvega roba na levo (nizko nad drevesi). Do Z grebena in nizko čez njega (malo zruka) in sem na J strani. Visoko do Gozda in ven na senčni uradni pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravim, poklepetam s Prevkotom (tečaj), potem pa pristane tudi Đoko, ki me odpelje gor po LCja.