150113 Lijak P1491 14:53:42

Vanja razpošlje SMS in predlaga Kovk. Potem pokliče Lucija, ki pa bi šla na Lijak (ker je Kovk res JZ že 7/10 in jača).

Ob 11h pri Lesnini na Brdu: Faaca, Marko (Grm), Lucija, jaz. Ko že odhajamo, pokliče še Delux, vendar v Faacovem kombiju ni več placa.

Ko pripeljemo pod Lijak, na Kovku že sunki 11,5. Vsi (bolj malo) padalci še čakajo spodaj. Faaca hitro odpelje gor na start in na ogled. Vetra ni preveč (Vanja izmeri 4-6), vendar bori naokoli močno šumijo…

Gremo po robo in medtem kapljajo tudi ostali. Vanja kar postavi (za sondo), pa ga vseeno prehiti eden od ostalih. V zraku je močno (kar lifta s štarta gor), vendar zgleda sprejemljivo, zato tudi ostali postavijo in startujejo. Razmere so stabilne in počasi postavim tudi sam in hrbtno potegnem. Marko in Lucija bosta še malo počakala.

Držim se bolj pred grebenom in malo vrtim okoli starta. Povsod gre gor. Naberem do 1000 in se odpeljem proti Zmajarski. Komaj je treba kaj popravljati. Precej zunaj se odpeljem okoli roba na Skret in naprej. Malo pred Čavnom naberem še do 1300 in se s 50 odpeljem naprej mimo Čavna. Ker se mi zdi močno, se peljem bolj zunaj in najprej nameravam kar potegniti do Anje po dolini. Pa vseeno preveč spušča, zato se naslonim proti Kovku pri Hublju in med vožnjo ob pobočju enakomerno pridobim višino od 750 do 1000. Ker me močno pritiska na Kovk, se odpeljem kar naravnost ven, pa skoraj ne gre (8-10). Kmalu sem na polnem gasu s 15 naravnost naprej proti Anji  in kar dviguje. Bojim se, da bo više še močneje, zato potegnem ušesa in komaj kaj zgubljam. O Nanosu si sploh ne upam razmišljati saj vidim eno padalo za Vrhpoljem, ki kar visi tam (ne vem pa, da ravno v tem času Kante vozi proti Nanosu). Ker sem še kar okoli 1000 se usmerim preko Vipave proti Podnanosu in s pomočjo ušes zbijam in pristanem na rezervno letališče (na moj standardni pristanek 🙂 ).

Zoranov let

Zoranov let

Takoj po pristanku se skoordiniramo: Vanja je scuril v Grgarju

Faacov let

Faacov let

in že rešuje avto, Marko pristal na uradnem pristanku,

Grmov let

Grmov let

Lucija pa še malo čaka gori na startu in na koncu le odleti. Faaca me pobere v piceriji v Vipavi…