150122 Sv.Ana – vzhod F&H P1500 625 15:49:41

Čeprav je še vedno gosta megla, odpeljem okoli Vrha na Ravne in si ogledam pristanke. Megla se celo malo razredči, tako da vzamem robo in čez travnike gor na start. Vendar se s starta ne vidi niti do konca prvega travnika, drevesa naokoli pa se le slutijo. Malo čakam, potem pa peš nazaj k LCju, ki ga komaj najdem v megli, ki se je še zgostila.

Odpeljem skozi Preserje in se odločim še za ogled Ane (matra me ta V start 🙂 ).

Pri cerkvici mračni in sluzasti razgledi naokoli (predvsem dol, gori je baza 🙂 ). Piha nič. Ogledam si V start in nimam nič boljšega občutka kot prejšnjikrat – šavje, ostanki čiščenja, ozka izhodna poseka… Malo sedem na klopco in uživam v naravi 🙂 (?).

Pa začne rahla sapica z SV. Postavim trakec in opazujem. Občasno poneha, pa spet dvigne trakec, da zaplapola. Čez kakšne pol ure je sapica že kar močnejša – enakomeren vetrič (V) cca 2m. Proti vsakemu pričakovanju 🙂 !

Naštimam si tangice, postavim Rooka (bom malo dvigoval na V 🙂 ) in počakam, da trakec najbolj zaplapola. Potegnem in čutim, da je padalo lepo gor in imam občutek, da kar nosi. Potegnem čez rob, korak malo čez šavje in … speljem tik nad robom kolovoza. Zapeljem skozi usek in zajadram na desno proti Jezeru. Zavjugam in pristanem v močvirju na V strani jezera 🙁 .

Zoranov let

Zoranov let

Pa sem tudi jaz v klubu Ana-SV 🙂 . In to ravno za 1500-ti let 🙂 🙂 .

Pospravim in pešaka gor po LCja. Še en Fly & Hike 🙂 .