150129 Visoče P1508 13:24:17

Za danes je napovedano, da nas bo zamedel sneg. Ob močnem JZ. Potem se že popravijo, da bo to šele popoldne. Pred tem hočem narediti še kakšen skok: Šentjošt-Sedlo (nazadnje Domen 🙂 ) in okolica.

Ko sem že tik pred Vrhniko, že rosi… Erzo mi svetuje, naj grem vseeno pogledati, lahko da bo. Pokličem še Kastnerja, ki pove, da okoli njegove službe zavija veter s snežnim metežem. Obrnem in proti Gorenjski, kjer je (še) sonce.

Ko pridem v Tržič, sonca že ni več (temni oblaki kar prihajajo za mano iz LJU 🙂 ). Pa tudi JZ ni. Je pa V. Na spisku imam Visoče, Zadnjo vas in Slatno (avtor Erzo v zadnjih dneh preteklega leta…). Visoče so lep travnat start (pa manj lepi pristanki). Žal pa piha konkreten V oziroma še bolj SV – od Tržiča.

Z Rookom na vrh, kjer v zaslombi dreves piha manj 🙂 . Postavim, potegnem in lepo startam, potem pa sem kar nizko nad trofazno pod cesto. Čez naslednjo drevesno mejo me dvigne in za njo pristanem na spodnjem pašniku (Erzo je uspel še eno teraso niže).

Zoranov let

Zoranov let

Pospravim in pešaka gor.

Naslednji start je Zadnja vas. Na startu malo čakam. Višinska razlika je precej večja, kot prej, je pa start na klousiča med gozdno mejo pod cesto. Vendar piha s strani levo od zadaj (se zliva dol z Dobrče ?) tako, da čez nekaj časa odstopim. V takem ne.

Še malo naprej se zapeljem: Slatna. Tu že rahlo sneži, predvsem pa močno piha V od Tržiča, tako, da nimam šans. Za danes zaključim…