150202 Lijak P1510 14:52:57

Danes napovedan še zadnji dan pred dolgotrajnim sneženjem; JZ ne preveč močen. Najprej razmišljam o kakšnem H&F, pa se z Vanjem in Erzom hitro uskladimo za Primorsko (Lijak,… ali Kovk).

Ob 11.30 na Železniški in v Erzov avtob…, se pravi enoprostorc  🙂 . Mega ne more, Pohl se tudi odjavi, Manca in Slak kasneje.

Do Razdrtega še kar lepo (nekaj sončnih žarkov, pa to), potem se potopimo v sivino Vipavske. Baza je sicer na cca 1000 nad Kovkom, ampak v Vipavi je res neprijazno (pa še SZ piha ves dopoldan) in podaljšamo proti Lijaku (Gvido je sicer svojo skupino odpeljal na Kovk in menda čakajo gori na startu ?). Manca in Slak iz LJU obrneta proti Gorenjski…

Pri Ajdovščini zapeljemo skozi ploho, pod Lijakom že lepše (ne dežuje 🙂 ). Naložimo še Kanteta in gor. Pešaka dol na start, kjer so se scedili v blato še zadnji ostanki snega 🙁 .

Hitro se pripravimo, saj je posijal sonček (Erzo naročil za pol ure 🙂 ). Pihne kar močno po startu gor. Potegnemo hrbtno drug za drugim Kante, Erzo, Vanja in jaz in nas samo liftne gor nad start (mene po obratu res dobesedno naravnost gor).

Na levo ob pobočje in nad robom sem in tja. Kante in Erzo sta že više gori in se samo odpeljeta proti Zmajarski. Vanja še nabira ob grebenu, potem se odpelje tudi on. Jaz pa drajsam sem in tja okoli starta. Ker sem z Rookom in v tangicah se počasi privajam na guncanje, kaj dosti za rob pa si ne upam, ker se proti Z vetru komaj pomikam naprej (10). Na startu se pojavi še ena majhna skupina: Valiča, Istok,…  Veliki črni oblaki pokrivajo z Z. Ko zapeljem bolj ven, me začne dvigovati tudi s 6 in se raje odpeljem na rob oblaka. Zgubim, nazaj h grebenu, spet naberem čez rob in potem še enkrat ponovim vajo. Z višino je občutno hladneje in po eni uri sem že trd. Baza je nizko in ni mi prijetno, zato se odpeljem ven proti AC in po velikem krogu pristanem na uradnem po debeli uri.

Zoranov let

Zoranov let

Vanja se vrne s Kuclja in skoraj hkrati z mojim pristankom toplanda 🙂 🙂

Faacov let

Faacov let

– in reši avto. Ko me pobere se odpeljeva mimo Vipave po Erza, ki čaka na odcepu za Podrago.

Erzov let

Erzov let

 

Erzov komentar leta: Ko se peljemo mimo Kovka in vseeno določimo Lijak, kot boljšo izbiro fašemo sodrico spod oblačnega neba. Ko koračimo proti štartu, jaz zaprosim za pol ure sonca, da bomo leteli vsaj 45 min. Deli plavega neba s Krasa se stegnejo do sem in naenkrat je vse spredaj sončno! Na štartu kar naenkrat močno zapiha, zgoraj temna baza. Samo še omenim, da bo šlo naravnost gor – in res gre!—–potem se prav lepo pasemo po meglah – bazah. Nanos noter ne drži, piha rahlo ven.

Komentarji (2)

  • 1.Simeon Klokočovnik : Si letel za stopničko bolj pametno kot mi (zunaj in lepo od baze do baze) in sem te gledal pred Nanosom s spoštovanjem in fauš očmi. [02.02.2015 18:21]
  • 2.Andrej Erznožnik : ja, ko sem se prvič stisnil k pobočju nad Hubljem sem skoraj scuril [02.02.2015 18:25]

 

Nepričakovano lepo leteli, glede na neobetaven začetek. Vsi veseli kot radio 🙂 🙂 .