150220 Kovk P1520 13:17:22

Spet nas Erzo že zgodaj zbobna za Lijak (razmere napovedane kot včeraj).

10.30 Železniška. Prideva le midva z Matejo (ki si je danes vzela ves letalni dan 🙂 ). Edo in Jugo kasneje, Manca kasneje, …

V Vipavi je vse tako mrčasto, da se kar ustavimo. Mateja navija bolj za Kovk, kot Lijak (Vremščica, Zavoj odpadeta). Pri Anji Turčin in ekipa. Edo in Jugo (ki prihajata), gresta preko Čavna (zameteno…) na Lijak. In Erzo odvije enoprostorca na Kovk. Tu ravno parkira Cic z Bernardo….

Na startu nas je malo, dolina se v bledičnosti skoraj ne vidi. Pa še Valič pride. Brez mencanja postavimo. Erzo v luft, pa jaz in Mateja (pa še ostali vmes…).

Takoj na desno nad grebenom za Erzom. Najprej naberem na Podrti do 1100 in do Hublja. Erzo nekaj nabere in naprej proti Predmeji, kjer vidno izgublja. Sam tu najprej bolj iščem dviganje, pa pridejo Rooki in mi pokažejo steber in zavrtim z njimi. Ko se odpeljejo direkt proti Čavnu, jaz še kar nabiram do 1200. Cca 200m više, kot oni, se odpeljem za njimi čez dolino. Dosti bolje me drži. Nekje na sredi doline obrnejo in pobegnejo nazaj, jaz pa rinem naprej. V Čaven pridem pod polico in nad plazom in tu me Z praktično ustavi (se zliva nasproti). Komaj 10 naprej. Se borim ob hribu, pa bolj na  levo in potem nad ravnino pri Lokavcu, kjer se še nekaj časa borim v rahlem dviganju, dokler ne scurim.

Zoranov let

Zoranov let

Pospravim in skoraj pol ure lovim štop, ki me končno pripelje do Anje, kjer ravno pristaja Mateja.

Pripelje se z Kovka Uki  (!!), ki je zgoraj odložil Jerryja in srečal Manco in Slaka na startu. Vsi že nekaj časa jadrajo.

Počakava Matejo in z Ukijem gor po avto. Uki se koordinira z Jerryjem, ki je odpeljal do Nanosa in naprej, kamor ga gre iskat.

Jerryjev let

Jerryjev let

Jerryjev komentar leta: Testiranje šoferja Uroša je uspelo! Uki vozi samo avtomatik, brez večjih težav pripelje tudi nazaj na štart in pobira v skladu s koordinatami pristanka!
Kar se mene tiče, je njegova rehabilitacija lahko zaključena, pa tudi na njemu se vidi, da je bistveno boljše volje, ker je lahko koristen za družbo, hkrati ima občutek, kot da je letel!! Vrhunsko!
P.S.
Seveda mu želim popolno okrevanje, sam šoferski čut za pobiranje naj ne izgine!
Komentarji (1)
  • 1.Uroš Novak : Hvala za vspodbudne želje! [20.02.2015 19:02]

 

Manca ravno toplanda in se odloči, da bo sama peljala svoj avto dol. Midva z Matejo pa dol v Vipavo in čakava navodil od Erza v druženju s Frančkom in Goštetom.

Ves ta čas vmes je Erzo odpeljal že iz Predmeje nazaj na Kovk in na Nanos, spet nazaj na Kovk, v Predmejo in sedaj gre v drugo na Nanos. Vmes se sreča tudi s Lukom. Edo in Jugo sta pripeljala z Lijaka do Vipave.

Edov let

Edov let

Slak pristane pri Anji.

Slakov let

Slakov let

Končno Erzo pristane v Hruševju, kjer ga pobereva z Matejo.

Erzov let

Erzov let

Faaca na Gozdu.

Faaca na Gozdu

Faaca na Gozdu

Emil zadovoljen v domačem peskovniku.

Emil na Slivnici

Emil na Slivnici

Domen pa na Sv.Ani.

Domen H&F na Ani

Domen H&F na Ani