150406 Sv.Ana sever P1529 15:55:07

Spet dva dneva brez letenja zaradi močnega vetra in danes ne sme biti še tretji (čeprav je SV veter še vedno močen). Erzo optimistično že zjutraj predlaga vsaj Sv.Ano, Manca podkrepi in potem se zmenimo samo še za uro – 14.30.

In pride še Slak in Uki “za šoferja”.

In smo na vrh Ane, kjer SV kar sunkovito nabija (tu izmerjeno 5-7/10,5, na Krimu 5/8). In Erzo poskuša sprovocirati Slaka, pa na koncu sam prvi postavi in v primernem trenutku nenabijanja potegne in odleti.

Malo vrti spredaj, malo levo, kar lepo jadra. Potem pa odpelje čez Jerryja (ki ves čas po telefonski zvezi – in potem še po radijski – zahteva žive komentarje Ukija…) nad ravnino. Tu še kar vrti in rahlo občasno nabere. Ko Erzo končno pristane,

Erzov let

Erzov let

se začnem pripravljati še jaz. In to spodbudi tudi Slaka. Prihaja še Domen, ki bo pobral in pripeljal Erza še enkrat gor.

Malo čakam na primeren trenutek zmanjšanega pihanja in potegnem hrbtno in mislim lepo speljati, pa me spusti tik nad poličko, da že vidim, da bom podrajsal. Pa odnesem samo nekaj šavja brez stika s tlemi.

FOTDC48

Po Jerryjevem nasvetu (radijskem) grem daleč v desno in rahlo naberem. Nazaj grede je tudi Slak že v luftu. Manca se pripravlja. Malo še jadram/va  na levem robu, potem pa pojača in mi ne gre več nazaj ob pobočju, tako da me samo še požira in moram celo nazaj na severno stran vasi Jezero, ker do jezerca ne morem.

Zoranov let

Zoranov let

S Slakom je podobno, le da on spelje do pristanka ob jezeru.

Domen in Erzo pripeljeta gor še Jerryja, da nam bo “svetoval”, kako je treba (podkrepljen z litrčkom rdečega in prepovedjo soudeležbe pri letenju). In prihajata tudi Mateja in Luka. Slak pobere mene, priklopiva se Mateji in Luku in gor.

Erzo in Manca se ravno dajeta, kdo bo prej potegnil, potem pa pojača in oba čakata. Končno v primernem trenutku odleti (no ja, piha že delno z leve in večinoma močno in Jerry porine Erza naprej čez rob, da ga sploh odlepi in odlifta gor…) in ga samo dviguje nad Ano. Ker mu naprej ne gre več, se nazadnje obrne in potegne z vetrom proti Borovnici.

Erzov drugi

Erzov drugi

 

Na pristanku poslika še barjanske divje tulipane in malo naokoli

Ostali samo še nakladajo/mo in modrujejo/mo, na koncu pa delno pripravljeni pospravijo in dol na zaključno druženje pri Mercatorju…