150421 Zavrh P1541 14:03:48

Danes fantastični podatki (gradient, ne premočan veter – res pa čisti S ! termika do 3000, ni da ni). Pokliče Slak, da gremo čim prej – na Kovk. Tja me ne vleče (bil včeraj, pa danes je malo močneje).

Koc odhaja kar sam na Zavrh – čim prej. Erzo ne more.

Ob 12h na Šodru: Slak, Boris, Vanja. V Borovnico po Ukija in na start.

Na startu piha lepo z občasnimi sunki – vendar je na startu Koc, ki še ni startal in je povedal, da je malo prej prbijalo kot pr norcih. To nas ustavi. Res občasno pihne močneje, vendar znotraj sprejemljivega (takega Zavrha smo vajeni).

Postavi Delux in v luft. Preveč ga ne razmetava in nabira. Za njim je Faaca, pa Slak, potem pa še Koc in jaz.

Potegnem ravno v močnejši veter in me lepo dvigne. Takoj zatem me spusti in se moram kar matrati, da pririnem za rob, kjer me nabije nazaj na 900. Po tem pa se samo še matram in drgnem tu in tam, vendar razen občasnega rukanja ne dobim pravega dviganja. Boris je najprej dosti bolje jadral, sedaj pa je že ob meni v nižavah in skupaj greva do Škorpijona. Prvi pristane Boris.

Borisov let

Borisov let

Mene pa tik nad pristankom še dviguje (se bom mogoče pobral ? – žal ne) in v močnem nasprotnem vetru prliftam na tla.

Zoranov let

Zoranov let

Ko hočem podreti, me sunek podrajsa s travnika na njivo 🙁 . Pospraviva. Pristane še Koc in nekaj kasneje še Slak. Vanja pa se odpelje na Vrhniko.

Faacov let

Faacov let

Boris bi šel na popravca, jaz pa tudi.

Počakamo Erza, ki pride z Edom nekaj po 15h. Spet nas Uki zapelje gor. Na startu pa sedaj res nabija kot pr norcih, tako, da se naslednje dve uri sončimo in nakladamo…