150423 Četez pri Turjaku P1544 12:23:55

Erzo in Nevidni (in še kdo?) so danes na Madžarskem, napovedan močen JZ, zjutraj še manj moči. Torej čim prej na projekte.

Po obisku pri Manci (adapter-hvala Uki 🙂 ) smer Ribnica (kjer imam ogledan še en kucelj za JZ). Pa naenkrat zazvoni Erzo !? kaj se dogaja (Madžarska odpadla…). Povabim ga na projekte, pa ga ne zanima (ves je v zmajarski nesreči od včeraj – baje iščejo Jarca…)

Ko se peljem proti Turjaku ni nobenega vetra (čeprav na Krimu sunki 9 JZ). Na nasprotni strani doline (Četež) sva nekoč z Erzom že ogledovala lokacijo (na V veter). Grem pogledat.

Spodaj v dolini občuten S (dolinc od LJU). Na startu (v nasprotju s pričakovanjem in napovedjo) nobenega vetra. En meterček sem ali tja. Malo čakam, pa JZ (od zadaj) nikjer. Grem po Rooka in postavim in se vpnem.

Ko rahlo pihne gor potegnem in se zapeljem v stranski krak Želimeljske doline. Prve trenutke lepo drži (celo piskne), potem pa me spusti v dolino z -4. Naslonim se na desno pobočje, pa me veter vseeno močno zaustavlja in me spusti šele na izhodu v glavno dolino. Malo zavjugam in pristanem pri kmetu Ščurku.

Zoranov let

Zoranov let

Med pospravljanjem fehtam za prevoz gor, pa imajo “drugo smer” v planu. Na asfaltu mi minuto kasneje ustavi šolski kombi in sem rešen 🙂 pešačenja (razen zadnjega km).