150430 Dobrča-Podgorska planina P1550 13:04:04

Peter in Erzo sta za danes izbrala Ravno goro. Nihče od nas ostalih ne pokaže preveč zanimanja (pa še Uki ne more danes zraven), tako da gresta sama (no še Poje, pa še kdo…).

Na Britofu se dobimo Manca, Mega, Slak in jaz. Predlagam Dobrčo na vrhu (saj ne bo dežja 🙂 , za kaj dosti jadrat pa tudi ne, ker je vse pokrito, JZ veter pa šele v višavah…). V Tržiču vidimo dva padalca z Dobrče nad Zmajarskim startom.

Ko zaparkiramo LCja na koncu kolovoza pred rampo … začne deževati. Slak in Mega pustita robo v avtu, Manca in jaz (s projektno opremo) pa gor mimo koče na Podgorsko planino. Piha gor, občasno manj, občasno več, malce z leve (V ?). Kaplja ne več, zato takoj postavim Rooka. Manca še ne ve…

Potegnem, odpeljem v levo ob pobočju nad Zmajarski start (nekajkrat malo zaziba), potem pa po putru (v nasprotnem vetru od Tržiča) s 15-20 naprej. Kljub vetru lepo drži, tako da se zapeljem visoko nad Tržičem in pristanem pri šoli v Križah. Novnov 🙂 .

Zoranov let

Zoranov let

Ostali pridejo kmalu z avtoma do mene, saj je zgoraj kar močneje pihnilo, ko sem odletel (na Gozdu sunki 8,6, na Kriški 9).