150504 Potoška gora – raziskovanje P1553 14:20:54

Danes napovedano pretežno oblačno, JZ vetra pa ne preveč. Odločim se za H&F na Potoško goro, kjer sta poleg standardnega starta še dva moja potencialna.

Z LCjem iz Preddvora skozi odprto rampo (:-) ) do Sv.Jakoba. Z Nuptsejem naprej po markirani poti, ki se pa skozi gozd izogne prvi lokaciji (ko ugotovim, da sem mimo nje, se že odpre drugi travnik: Potoška zgoraj.

Skoraj dve uri si ogledujem kako bi speljal od tu, primerjam z nekaj redkimi odletenimi (?) starti na OLCju (ki pa se izkažejo kot lažni, z manjkajočim začetkom ali z lokacijo s katere ni mogoče odleteti), celo čistim šavje na že izbrani lokaciji. Vmes še malo uradujem po telefonu glede jutrišnje Madžarske…

Vendar se na koncu ne upam, saj moja startna kombinacija zahteva start na drevje, potem pa oster zavoj v desno skozi edino dovolj nizko luknjo v drevesnem meji. In tega si z Nuptsejem ne upam… Lahko bi se izgovarjal na nič vetra, oziroma občasno pihanje J z leve, ampak če sem pošten, si danes ne upam (mogoče se je nekoč dalo, pa je sedaj že zraslo drevje ?).

Na koncu se odločim, da grem na standardni start na Mihčeva kopišča. Najprej malo lutam po gozdu sem in tja in ko najdem stezico, me pripelje prenizko, tako da na koncu moram še enkrat v breg.

Prepričano postavim, vendar mi pri prvem potegu sesuje padalo, saj sedaj piha Z popolnoma z desne (ko bi ta Z bil prej tam na prvi lokaciji 🙁 ). Potem malo počakam in v drugo bolj previdno startam in lepo speljem.

Zapeljem desno na Jakoba in tam celo malo vrtim, preden se odpeljem na pristanek k jezeru.

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravim, z robo peš gor po avto (tako, da je H&F popolnoma čist 🙂 – v resnici pa nihče ne pripelje mimo, da bi ga poštopal…).