150520 Žukovo P1568 15:11:27

Poskušam ujeti še kaj pred poslabšanjem. Zaradi močnega J-JZ se odločim za projekte. Povprašam Erza o razmerah v njegovih krajih (Kajndol in tam naokoli imam v planu).

Na Vrhniki me sprejme ploha. Erze se oglasi in pove, da narava pač noče, da bi prišel na te starte 🙂 . Po mojem pa je Erzo plesal na terenu indijanske plese za dež, saj je bilo ob odhodu iz LJU tam še vse v soncu…

Obrnem. Proti Dolenjski vse v soncu in se odpeljem mimo LJU v tiste konce. V Ivančni ven z AC in do Krke, kjer je en travnik za odletet. Čudovit sonček. Piha skoraj nič, kar pa, je čisto z desne. Ampak najhuje je, da je gori in doli vse v 1,5m visoki nepokošeni travi in raje ne bi izzival.

Bolj iz obupa nadaljujem proti Dobrepoljski dolini, če bo tam kaj (ogledano imam lokacijo nad Jarčim hribom). Obetam si ne kaj dosti, saj je tam višina čez 800, više gori pa je napovedan močan J-JZ. Spet sem na vrh Vel.Poljan in pod vrhom Grmade res močno piha.

Vseeno grem na ogledani travnik in se malo sončim. Veter čez čas upade in ko se mi zdi znosno, postavim Rooka in potegnem … in me kar drži in lifta gor in si že skoraj obetam jadranje, pa me na sedelcu spusti in pristanem malo pod startom Jarčji hrib.

Zoranov let

Zoranov let

2015-05-20 15.17.45

Pospravim in pešaka gor po avto…