150526 Sedlo-Šentjošt P1574 12-46-20

Z LCjem malo naprej in desno pod Sedlo do Pilovca.

Prijavim se pri gazdarici, ki pravi, da ji je vseeno, če grem gor letet, ona da mi ne more nič svetovati in pomagati, da pa je gor pokošeno (okoli kmetije je sicer vse v 2m travi…). Po pokošenem kolovozu za ovinek, do glave, kjer je startal Kastner (Poje in kasneje tudi Erzo malo nazaj pod gozdom nad štalami, kjer je vse še v  2m travi…).

Glava pokošena v 5mm golf igrišče. Postavim in še kar malo zavlačujem, saj je krasen sonček in prav prijetno (trenutno nič ne kaplja, proti Krimu in Ulovki temne baze in konkreten razvoj…). Piha malo z leve (pač V ).

V primernem trenutku potegnem in sem v luftu. V začetku dvigne, zavijem v levo, potem pa takoj spusti. Peljem se dobrih 100m više kot prej, nad prejšnjim pristankom, vendar začne močno spuščati, tako da pristanem na pol doline proti Vrzdencu v nepokošenem travniku med dvofazno in trofazno mejo 🙂 .

Zoranov let

Zoranov let

Drugi novnov 🙂 .

Poštopam do Vrzdenca in potem hitro v drugi fazi dostava prav do LCja na kmetiji Pilovec (še so prijazni ljudje na svetu – pa še mladenke 🙂 🙂 ). Zdaj je že zelo črno nad mano in spet rahlo kaplja.

Naprej proti Smrečju, nad Podlipsko dolino na križišču levo dol in gor na Samijo (mimo nastajajočega Gradu nad Grajskim ribnikom in Grajskimi pristavami naokoli 🙂 ). Tu je 2,5 m trava in pošteno piha z J (smer je sicer OK, vetra pa veliko in črnina zgoraj mogoče kaj pomaga pri tem). Enkrat drugič.

Dol in v Kajndol in v Celarje. Od zadnje kmetije gor po pokošenem kolovozu skozi travni koridor do startnega področja. Erzo je startal nad kolovozom, jaz bi pa postavil kar na kolovozu. Piha namreč z desne, celo delno od zadaj, tako da bi v startu zalaufal kar po kolovozu… če ne bi na nasprotni strani sklede pošteno šumelo in polagalo listavce.

Nazaj v LCja, nazaj v Kajndol in še tam po kolovozu gor na … Erzov start ? Mislim, da sem na pravi lokaciji (v nulo pokošena tale glava, okoli in spodaj vse v 2m travi), ampak ni mi jasno kako je tu odletel mimo jablan v desno – čeprav je potem zabremzal pred droti in pristal paralelno z napeljavo… No ja…

Dol v Podlipsko in med nalivom še kratko modrovanje z Erzom pred BJjem….