150601 Kriška gora 632 P1577 12:36:45

Že včeraj se odločim, da bom danes šel na H&F. Na Kriški sem sicer letos že bil (Kriška gora malo nižje in Kriška gora-sever), rad bi pa še ostale starte tu gori podelal. Odločim se za Blažunovo senožet.

Slabo uro in pol rabim do posranih travnikov (ovc skoraj več kot trave 🙂 ) nad kočo – in megle so zakrile sonce (tudi zato me ne mika še naprej  – Tolsti vrh…). Čakam in se štimam in se res megle razkadijo.

Počakam, da lepo pihne gor, potegnem Nuptseja in sem v zraku. Zgoraj je mirno, ko pridem nad Gozd pa je bolj razrukano in na sprednji joški mi celo nekajkrat zapiska (dva ravno navijata tukaj). Od Dobrče prihajajo bolj temni oblaki in odpeljem se kar na pristanek. Niže kot sem, bolj je razrukano. Ko pristanem, celo pihne dol z Gozda.

Zoranov let

Zoranov let

Med pospravljanjem pristane še Kurnik, ki je nepričakovano scuril. Ko pospraviva, že pride Faaca s kolegom, ki naju potegne gor na Gozd.

Oni se lotijo Juretove rampe, jaz pa malo modrujem (telefonično) na startu, kje naj se zbere jata (Manca, Erzo, Mega,…). Ko se odločimo, se odpeljem v precej oblačnem, Vanja pa se po opravljenem službenem delu še privatno vrže  Gozda 🙂 .

Vanjev let

Vanjev let