150717 Gozd P1614 14:21:35

Gremo danes na Gorenjsko. Zbobna nas skupaj Boris.

Jaz ob 12.20 poberem Erza na Britofu in pod Ambrota, kjer že čakata Manca in Delux in Špela. Že spodaj piha občuten SZ, gori pa še močnejši (5/7,6 Z na Ambrožu, na vrhu Krvavca SZ podobno). Takoj smo si enotni, da to ni najbolje. In čeprav sem si rekel, da nekaj časa ne grem več na Gozd curit, je to enoglasna alternativa. Mančin avto pustimo pod Ambrotom, saj bomo gotovo prileteli vsaj do sem…

Na Gozdu ob 13h skoraj nič vetra, občasno piha nežno gor. Malo modrujemo v vročini 35st. z Juretom in sami s sabo, potem se z Deluxom pripraviva (meni se mudi, Boris tudi kombinira odhod s Špelo, če bo prehitro scuril)… Manca in Erzo bosta čakala na več vetra.

Potegne Boris, ko malo pihne gor, malo zavjuga in se odpelje bolj ven na levo in curi. Jaz sem takoj za njim in grem na desno in curim. Poskusim še nekaj obratov in upočasnim agonijo. Boris je že v pristajalnem manevru nad Seničnim, ko naenkrat začne vrteti in … se dviguje. Takoj do njega in še jaz zavrtim. Po nekaj obratih in dobljenih 200m, mi zmanjka in se odpeljem na pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Boris pa še kar zanešeno vrti in ko pripelje Špela LCja dol, zgine proti Križam.

Borisov let

Borisov let

Špela pa za njim.

Erzo in Manca pa še kar čakata na startu… In sta po veliko kanalizacijskega dela (pucanje termične greznice ? 🙂 ) le prišla na svoj račun 🙂

Erzov let

Erzov let

Erzov komentar leta: Nam je bilo javljeno, da je Gojzd termično zamašen. Ker so vsi lokalni serviserji na dp na lijaku, sva se non-experta za Karavanke, Manca in jaz lotila popravila: odmašila sva cev nad štartom in zadevo stestirala. Klasika!
Komentarji (3)
  • 1.Stane Bajt : Lajkam komentar in Manco. [17.07.2015 19:56]
  • 2.Air Traffic : Po tem pa nevidni zavije čokolado v folijo, ane… [18.07.2015 00:00]
  • 3.Air Traffic : Drgač pa si/sta lepo odletela. [18.07.2015 00:01]