150730 Ohrid (Galićica) P1621 18:58:03

Danes bo spet JZ, Z in smo že od včeraj odločeni za Ohrid (tudi Gvidova jata bo šla danes).

Ob 9h pri hotelu s Svetlijem in Vesno in z dvema avtoma od zadaj preko Demir Hisarja v Bitolo in naprej proti Prespanskemu jezeru.

Tu postanek za kopanje na obali, ki jo urejajo v sodobno kopališče (tuši, bifeji, pomoli, tobogani…). Na koncu smo vsi v vodi, čeprav najprej ni tako kazalo. Še na kavico v bife in gor na Galićico.

Čudoviti razgledi na jezero, nekaj bazic v daljavi (Albanija). Veter kar močan in sunkovit. Malo modrujemo (in predvsem turistično uživamo), potem Mega postavi, da bo malo odletel, toplandal in potem poskrbel za naš avto. Tam, kjer čaka, trenutno ne piha skoraj nič. Počaka primeren trenutek (ko vsaj nekaj pihne) in v luft.

Hitro nabere pred startom (dviguje tudi zunaj) in letka sem in tja. Pravi, da je v luftu neprijetno (razbita in močna termika). Vmes se atraktivno vržejo v to termiko profesionalni lokalni tandemaši s svojimi klienti: atraktiven start (zdaj tudi na startu prbija), liftanje (in guncanje gor), daleč ven pred hrib nad jezero in spirala dol, da je čim prej fertik (69€ / skok, danes imajo baje 24 klientov, 3 piloti !!!) in nova runda.

Mega se odloči za pristanek, zunaj vleče ušesa in ko spet pride na pobočje ga samo odlifta v višave. Drugič gre daleč ven, spet z ušesi zbije in ko pride na pobočje, ponovi vajo v višave. Potem gre daleč nad vodo, zbije in pristane na (novem) pristanku (naredili tandemaši, da lahko hitreje menjavajo kliente) na izravnavi pod startom ob cesti proti Ohridu.

Megov let

Megov let

Nekaj pred njegovimi zaključkom postavi Boris, počaka na trenutek (ko naj bi kao malo manj pihalo) in se odlifta s starta naravnost gor. Kmalu je na 2000 in se začne voziti po grebenu levo in desno.

Manca gre po Mega (plača tarifo 300 den za padalca na rampi NP) in sta spet na startu. Potem pa kar čakamo, da bi se vsaj malo umirilo, pa je kvečejmu obratno.

Nekaj pred 16 h pridejo Gvidovi in sedaj modrujemo v skupni zasedbi. Potem pa v luft Gvido, Čebašek in Mili in potem se počasi le malo umiri, tako, da se začnemo pripravljati tudi ostali. Svetli ne bo šel v luft, Edo tudi ne.

Potegnem jaz

11202832_10206184471123456_233592532406473699_o

in malo za mano še Manca. Takoj me lifta gor, levo čez dolinco in ob hribu do 2000 do roba in nazaj nad start. Malo popravim in še zavrtim in potem se odpeljem (o) proti Ohridu. Krasno razgledno letenje (fotke tukaj), kot po maslu v ugašajočem dnevu. Še kroženje nad mestom, veter drži, da kar ne gre dol. Neprecenljivo !!  Eni prej, drugi kasneje pristajamo na velikem travniku ob rastlinjakih v sredini Ohrida.

 

Zoranov let

Zoranov let

Ko z Manco pospraviva, pride s štopom še Delux, ki je pristal više v notranjosti.

Borisov let

Borisov let

Mega nas končno najde in direkt v večerni life Ohrida (gužva, da komaj dihamo, lungomare, makedonske specialitete in ogromna izbira sladoleda…).