150815 Golte-Borseka P1636 15:11:05

Najbližji je start Borseka in s pomočjo elektronike (Android versus  IOS ) in lokacijskih podatkov iz OLC-ja se samo odpeljemo na travnik na vrh hriba pri Borsečniku nad Biderovo domačijo v dolini.

Start zgledno zrihtan (so pokosili osat in žilave rože, ker je bil tu predviden rezervni XC start).

Mateja pomaga postaviti in v luft: Domen (z rahlim sunkom vetra od zadaj), jaz (v nulci) in Luka (z vetrom lepo od spredaj). Odpeljemo se s čudovitega starta nad ogromne travnike v dolini, malo zapeljemo sem in tja in pristanemo na “golf igrišču”.

Domnov let

Domnov let

Zoranov let

Zoranov let

Mateja je hitro pri nas in noče še enkrat gor na start, da bi še sama odletela.

Naslednja je lokacija Golte-Tiršek (z vmesno nabavo prehrane na pumpi – ostalo je zaradi Lufthanse zaprto 🙂 ). Do sem nas dvoboj Android versus  IOS odpelje po različnih poteh, ampak ko smo le na neurejenem štartu (=nepokošen travnik) je iz smeri Dobrovlje in Menina slišati grmenje in vse je v sivini. Radarska slika je v celoti grozljiva in kaže le ozek pas čistega nad Savinjo proti Koroški.

Kot edini kandidat za letenje se v dani situaciji startu odpovem (kljub provokacijam, da bom kmalu na tleh in pospravil prej, preden se bo razbesnela nevihta). Zato dol in v Gornjegrajsko dolino v smeri doma.