150921 Krvavec pri kapelici P1658 16:17:54

Se dopoldne usklajujemo kam v tem SV in se skoordiniramo za Krvavec.

Ob 13.30 pod Ambrotom: Manca, Erzo, Uki, Faaca in jaz. Z LCjem gor do hotela in v hladu sence tik pod bazo h kapelici. Takoj začnemo postavljati.

Občasno pihne z leve (SV), občasno nič, pa tudi ustrezno gor (V). Prvi v luft Erzo, pa jaz, Uki in Faaca. Manca se, kot zadnja, potem matra še celo uro, pa ji piha že od zadaj dol in ji na koncu ne rata.

Erzo po grebenu in čez na Potoško, in jo sorazmerno nizko priklopi. Jaz sem blizu za njim in sem še nižji. Malo se nesuspešno matram in sem praktično že tik nad domom ostarelih in že hočem na pristanek, ko se le rešim (praktično s tal z 0 dviganja in potem postopoma vedno hitreje do 3+…). Na 1400 se srečam še z Ukijem i Faacom in naprej za Erzom. Vse je že zabasano od Krvavca sem. Tudi s 50+ mimo Storžiča do Kriške gore, vmes še 2x nabiram in čez na Dobrčo. Tu se pred Zmajarskim startom nekaj časa matram, pa le dobim batino, ki me odnese nad vrh. Uki gre precej nižji naprej, pa nadoknadi pri Begunjah, kjer pa jaz za kontra precej zgubim. Naprej nad grebenom za Petrom proti Žirovnici, kjer pa v razrukanem oba odstopiva in se zapeljeva ven k Erzu ob avtocesto.

Erzov let

Erzov let

Tu v močnem dolincu pristaneva. Eden lepo,

Urošev let

Urošev let

drugi malo manj 🙂 ….

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravimo, je Manca (ki je rešila LCja s Krvavca) že pri nas s svojim dirkalnikom (140+ 🙂 ).

Faaca pa se odpelje ob Begunjščici in Stolu še naprej, potem pa se tudi on obrne in pririne nazaj do Završnice

Faaacov let

Faaacov let

(in se reši sam).

Mi nazaj pod Ambrota, kjer Uki in Erzo najprej rešita še Slakov avto z Ambroža, potem pa Faacu dostavita transporterja na Britof..