151030 Slivice P1661 12:23:12

Danes že napovedana (močnejša) burja, zato se naštelam na (nižje) projekte. Ker so povsod megle tudi še nizko, se odpravim na Unc na na Slivice, kjer je že sonček (naprej doli je že 10+ vetra, Kovk 15/23 SV). Krim se je ob 10h ustavil pri 10,4/19 SV, Slivnica sunki okoli 10.

Tu doli sva z Deluxom že pred dolgimi časi poskakovala, tracka pa nisva zabeležila (je bilo premočno za z vrha krtine). Potem je start “legaliziral” Erzo. In ko ga je pred nekaj dnevi odletel še Domen, je postal tudi zame nuja 🙂 .

Danes tu ne piha dosti manj kot pri prvem obisku, pa se vseeno odpravim po idiličnem travnatem pobočju. Pokliče Manca in me povabi na Zavrh (če bo…). Na vrhu travnika takoj postavim (v pahljačo…), počakam, da malo manj pihne in hrbtno potegnem.

Potem kar malo čakam s stabiliziranim padalom, naslonjen na veter in ko spet malo manj pihne (kot je učil Delux 🙂 v Makedoniji ), posilim naprej. Dvigne me po liftu v luft cca 10 m in potem po m spušča naprej kar na isti višini. Nad pastirjem ob vznožju griča visim na mestu, potem me spusti naravnost dol skoraj do tal in potem tik nad tlemi še kakšnih 100m naprej. Stopim na tla in pospravim…

Zoranov let

Zoranov let

Potem pa na Vrhniko in do Škorpijona, kjer prisede Manca. Na start, kjer piha…

Izmerjeno 5-6/9,2, enkrat tudi sunek 11,2. Pa saj ni tako močno (v takem smo že odleteli, bi rekel Erzo…), samo volje ni pri nobenem od naju taprave 🙂 . Manci se itak ne da in je bolj računala, da bo šofer 🙂 , mene pa dodatno še tistih zadnjih zabeleženih 19m/s na Krimu dodatno nazaj drži.

Na koncu pospraviva in peš nazaj. Vmes ugotoviva po odzivniku, da je na Krimu 5/8, vendar si ne premisliva 🙂 …