151105 Nanos-vzhod P1669 13:42:29

Danes napovedana šibka burja in ker še vedno več obeta (topla) Primorska, se z Ukijem uskladiva: Čaven ali Nanos vzhod (o Nanosu sva z Ukijem govorila zadnjič pod vetrnico, ko sva potem šla raje na Lijak, ker je bilo preveč burje, danes pa bi mogoče bilo…).

Ob 10.30 na Vrhniki sva sama in na poti proti Razdrtemu dobiva Megovo obljubo, da nama kasneje reši logistiko, če bova odletela. In greva gor (cesta OK za vsak normalen avto, ne le za LCja 🙂 ).

Na travniku pred anteno piha idealno (4-5/6 SV, v Vipavski ni bilo nobenega vetra, na Kovku 4,5/7,4 SV)) in takoj sva za. Sporočiva Erzu situacijo in ga takoj spraviva na obrate (se bo uskladil z Megom in Manco).

Postaviva in v luft: Zoran in Uki (ko odobri Zoranove nezapletene štrikce 🙂 ).

In potem uživava naslednjo uro na V robu, nad in pod njim… Že dolgo ne takšne uživancije, pa še toplo je… Po dopolnjeni urici se z Ukijem dogovoriva, da toplanda,

Ukijev let

Ukijev let

jaz pa okoli antene nad sredino doline (se zaradi rotorjev bojim preveč k pobočju Nanosa). Čez Razdrto (veternica se kar lepo vrti) me splakne s 55, potem pa se hitrost znižuje in pred Podnanosom je le še 23-25. Pristanem v rahlem nasprotnem dolincu (Z).

Zoranov let

Zoranov let

Med pospravljanjem se Erzo, Mega in Manca že peljejo na start, kjer jih čaka Uki. V luft in potem še oni uživajo…

Uki pride dol po mene, greva v picerijo Vipava, kjer dočakava pristanek druge ekipe (Mega toplanda). Pobereva Erza

Erzov let

Erzov let

in proti LJU. Super dan 🙂 .