151204 Krvavec vzhod P1694 15:19:43

Spet inverzni dan z nekaj več (napovedanega ) JZ kot včeraj. Skoraj vsa SLO s pokrovom nizko spodaj. Baza na cca 800-900, šajba nekje nad 1000. Danes tudi mene zagrabi Krvavec (čeprav gledam tudi dlje proti Gorenjski – Kranjska je v soncu in modrini…).

Ob 13.30 na Britofu: Erzo, Mega in Slak. In pod Krvavec na jajčke. Faaca malo kasneje s Jeanom, prišla bo tudi Manca, kar pod Jenkovo.

Nekaj nad Štefanjo (ali Stiško) se zapeljemo v meglo in cca 100-150 m višje se že vse blešči v soncu. S 6-sedo na vrh, kjer piha …. neenakomeren JV (občasno skoraj premočen, občasno skoraj nič).

Krvavec oblak 001-FOTBC42

Z vrha se preselimo čez drote na V start in

Krvavec oblak 005-FOT8998

hitro postavimo (vsaj prvi trije 🙂 ).

V luft Slak, pa Erzo in potem nekaj časa kar piha močneje (1x podrem nazaj čez drote 🙂 ), da končno stopim v zrak še jaz, malo za tem, ko pridejo še Faaca, Manca in Jean.

Ne razmišljam, da bi kaj jadral (malo je čudno tu spredaj na V robu … predvsem pa sem malo nervozen zaradi leta skozi oblake – čeprav vem(o), da je spodaj lufta več kot od Grajca dol). Slak javlja, da je že skozi oblake in pristaja. Tudi Erzo (ki vozi bolj proti JV – sigurno zato, da bi imel daljši let 🙂 ) vstopa v bazo (nekje pri 1300 ?? pravi). Jaz peljem naravnost čez Ambroža ven nad Grajca

Krvavec oblak 002-FOTF738

in ravnino (ki sta nekje spodaj pod meglenim morjem)

Krvavec oblak 003-FOT166A

in spremljam let na Naviterju. Fantastično!! Bleščeča modrina zgoraj in bleščeča belina puhastih kupčkov pod mano in vse naokoli (razen seveda zadaj, kjer se za Krvavcem bleščijo  Grintavec, Kočna in…).

Faacov posnetek

Krvavec oblak 004-FOTCC08

Ko sem že blizu meje CTRja vstopim (cca 1200) v oblake in počasi zavijam v desno ob meji CTRja. Točno nad Cerkljami pridem pod bazo, se zapeljem do Strmola in potem počasi nazaj na uradni pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Slak je že pospravil, Erzo je pristal malo stran (saj je peljal (pre)daleč v smeri Kamnika).

Erzov let

Erzov let

Slak pod Jenkovo, Faaca pristaja pri Jenkovi.

Faacov let

Faacov let

Ko pride Erzo do mene in odpešačiva proti Jenkovi, tudi Jean vriska nad meglenim morjem in kmalu tudi on pristane pri Jenkovi.

Jeanov let

Jeanov let

Naju z Erzom pa pobere pred Jenkovo mimo vozeči Simeon, ki je za nami prišel na Krvavec, odletel in pristal kar v grapi na parkingu pri spodnji postaji (kaj pa drugega 🙂 ).

Simeonov let

Simeonov let

Končno tudi Manca in Mega (ko se veter ustrezno umiri na V robu) odletita in v mraku pristaneta na uradnem pod Grajcem…