151210 Krvavec P1701 16:09:39

Spet danes da pobudo za akcijo Faaca: tunkanje v meglo na Krvavec :-). Erzo, ki mu sprva sploh ni in je kategorično proti, je kmalu za in smo zmenjeni za večerca.

14.30 Britof, 14.50 Vanja vskoči pod Jenkovo in na jajčke. Danes je več kot pol Grajca zunaj (od spodaj), iz megle pridemo v višini Ambrožarja.

Na vrhu 6-sede  gremo najprej na vrh Krvavca, kjer piha rahlo od zadaj. Gremo do zajl na V, pa piha strogo z leve (S,SZ) od Zvoha. Z Erzom greva za 4-sedo in piha … še vedno od Zvoha. Ker je občasno malo manj, začneva z Erzom postavljati (jaz malo niže) in pride še Faaca.

Gori na robu piha v glavnem od zadaj, zato se Erzo prestavi nazaj na V-start za zajle, jaz pa potegnem (ko kao skoraj nič ne piha) pod budnim Faacovim očesom (vozli pa to 🙂 ) in s precej mahedravim odlaufam. Desni rob se sploh noče odpreti, potem se obrne padalo v desno (bolj v veter) in ga odpre in potem tudi jaz končno začutim, da drži in samo še pospešim in sem v luftu.

Ko sem pri zgornji postaji gondole, je v zraku tudi Faaca. Čez Ambrota in spodaj je že megla. Vendar se megleno morje redči, tako da naenkrat ugotovim, da se vidi do podna 🙁 . Tudi Erzo že veselo nabira minute (in km…). V velikem loku čez Cerklje in nazaj na uradni pristanek (danes imam v Naviterju že waypoint pristanka nastavljen za dolet 🙂 , tako, da je prava škoda, da ni treba skozi vsaj 300m debelo bazo, kot je kazalo na začetku ).

Zoranov let

Zoranov let

Faza me preletava in pristane pri svojem avtu pri Jenkovi.

Facoov let

Facoov let

Erzo pristane nekaj minut kasneje pri meni…

Erzov let

Erzov let