151216 Žbevnica-Progan P1704 12:31:25

Včeraj je Nevidni spodbujal za današnjo akcijo na projektih okoli Žbevnice (ker je napovedan zmeren S,SV) in kazalo je, da je tudi Erzo prepričan.

Pa zjutraj ni bil za (pre)zgodnjo akcijo, tako da se sam odpeljem v Podgorje, kjer me dočaka Nevidni. V Dane in na znanem mestu (dokumentov še vedno ni nihče od vaščanov našel…) parkirava Petrov avto. Erzo javlja, da bo prišel za nama.

Cika-caka z LC po kolovozu gor na Žbevnico in kar naprej, mimo štarta od zadnjič, pod sam glavni vrh. Na vrhu piha SV, tako, da ni možno odleteti (na Z, na S pa je preveč položno in planota predolga…). Zapeljeva se malo niže in izbereva v nepreglednih travnatih planotah kucljast vrh, odprt na S (in dovolj blizu pristanka). Malo se spotikava po debelih šopih trave in sva tam.

Postaviva. Potegnem naprej prvi in sem v luftu. Malo v levo, potem pa v širokem loku na desno, do same cesta in proti Danam in na znani pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Nevidnega še kar ni v luft (je podiral  zaradi premalo vetra). Potem pa le spelje in zavjuga nad dolino pod budnimi očmi HR policajev, ki s ceste kontrolirajo dogajanje… Pristane ob meni, Erzo pa javi, da je sicer blizu, ampak da naj sama rešujeva avte.