151225 Krvavec Z P1713 13:21:04

Danes pa (tudi napovedan) krasen dan (razen seveda na Primorskem, kjer je megla, kot običajno). Ker je napovedanega malo Z, JZ, sem navijal za Raduho (ali Uršljo, ipd.), pa je Erzo (kljub navideznemu navdušenju) malo bremzal zadevo, nakar je postalo zjutraj jasno, da je danes časovno omejen. V igri tako ostaneta Krvavec ali Velika.

In se dobimo pod Ambrotom nekaj čez 10h. S pohlevnim LCjem nas vseh 6 (Manca, Erzo, Mega, Domen, Uki, jaz) speljem pod gondolo in gor.

Na vrhu šestsede (= vrh Krvavca) piha idealno, le direkten Z (= z desne nad anteno). Domen in Uki se odločita za pešaka na vrh Zvoha, Erzo kar na Z štart za štirisedo, mi trije pa po čiku ali dveh (Mančinih 🙂 ) za njim.

Erzo v luft, ko prihajamo k njemu, zapelje proti Z robu Krvavca in po nekaj upočasnjenega curjenja po našem videnju scuri proti Kokri. No v resnici uspe skoraj do uradnega pristanka (in potem po svojih potih…).

Erzov let

Erzov let

Mi trije pripravimo, ko tudi Uki in Domen postavljata na vrhi Zvoha. In ker idealno piha gor, potegnem, namesto, da bi počakal, kaj bosta pokazali sondi z vrha Zvoha (le kdaj si bom pridobil kaj izkušenj…). Za razliko od Erza se ne matram dolgo nad Z robom, ampak zapeljem na zg.postajo gondole in tu začnem vrteti (v dokaj razrukanem = Z močno obliva pobočje/pomol pod hotelom). Potem slišim, da Uki nabira proti Kalškemu, Domen pa za njim. In seveda tudi Mega in Manca takoj startata in zajadrata direkt pod Kalškega in pobereta 🙂 !! Ko naberem malo nad hotel, tudi sam poskušam (to akcijo opravim dvakrat) v to smer, pa pridem le okoli skale Gradišča na Z robu. Pa sem prenizek in si ne upam naprej (gledam pa ostale tam gori…). Po slabi uri imam tega dovolj in se odpeljem do Zg.poseke in potem v kar počez v smeri Adergaza do Strmola in na pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Domen pristane nekaj za mano,

Domnov let

Domnov let

potem pa še Uki, Manca in Mega. Z Domnom rešiva LCja, medtem ko ostali še pospravljajo.