160105 Koreno P1726 13:55:10

Ko začne na Primorskem okoli poldneva (skladno z napovedjo) ulivati, pokličem Erza za akcijo. Najprej se upira zgodnji uri, ko pa ugotovi, da na Vrhniki že rosi, sva hitro usklajena za Horjul. Koreno.

Na poti tja vozim skozi snežni metež, ki pa v Horjulu poneha. K Erzu in gor. Na startu cca 10cm snega, občasno rahlo potegne dol … in se skoraj vidi do doline. Postaviva (slikce tukaj).

Erzo je seveda hitrejši in potegne in odleti … v meglo, ki v nekaj minutah popolnoma zabaše Koreno. Čakam, da se bo kaj videlo. Pihne V in začne snežiti kot noro. Erzo pokliče, da je vozil skozi meglo in da je spodaj slaba vidljivost.

Erzov let

Erzov let

Okoli se megla razredči in skozi zaveso snežink se vidijo obrisi proti dolini. Še vedno pospešeno pada, ko potegnem naprej. Padalo vlečem po snegu in spoh noče gor. Ko se ustavim, vidim, da je prekrito s plastjo snega…

Namestim ga nazaj in otresem sneg z njega. In stresanje nadaljujem, dokler se spet ne vidijo obrisi doline. Hitro se vpnem in zalaufam in speljem. Sneg me nabija v obraz, ko letim naravnost proti Športni. Malo čez njo in nazaj na pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Erzo mi pomaga pospraviti in gor po njegov avto. Cesta je že čisto plundrasta…