160113 Trstelj jug P1732 12:47:27

Navsezgodaj pošlje Nevidni SMS za akcijo: projekt+letenje… Seveda me spravi na obrate in se takoj slišiva: Trstelj, potem Lijak.

Ob 10h iz LJU z nepotrebno zamudo (sem danes pričakoval popravljenega Rooka, pa Sandiju ni zneslo… 🙁 ). Erzo bo šel nekam kasneje, Mega ne more…

Ko pridem v Dornberk me navigacija odpelje naokoli Trstelja na Temnico, čeprav me Nevidni čaka na Železnih vratih 🙁 . Končno se dobiva (z vsaj 1/2 ure dodatne zamude). Okoli 12.30 h sva na startu jug, kjer večinoma že piha Z (ko sva se usklajevala ali iti na Trstelj sever ali jug, je Peter še ugotavljal, da piha lep J in zato sva se odločila za J !!).

Na startu začneva postavljati v trnje in kamne zakrite z visoko travo (hvalabogu imam starega UTurna). Ko postavim do konca, ugotovim, da so moji štrikci trdno zapleteni v trnje. Peter je postavil nad mano in tam je trnja manj. Umaknem se mu (izpulim coto iz trnja), da lahko potegne. Ko za moment pihne gor potegne hrbtno in… precej atraktivno odleti.

Sedaj lahko začnem postavljati na njegovo mesto (kar me ponovno pošteno segreje…). Pazim, da štrikce speljem lepo čez trnje in prvič potegnem naprej, ko malo manj piha (sedaj piha Z konstantno z desne). Padalo gre sicer gor, je pa med štrikce zataknjeno trnasto šavje in padalo s kravato podrem nazaj.

Potem spet težaško delo puljenja s trnja in ponovno postavljanje. Končno sem spet pripravljen. Sedaj lepo potegnem v desno v veter brez dodatnih ovir in v par korakih sem v luftu in speljem čez šavje. Zunaj malo dvigne, potem Z močno spušča, nad vasjo (Lipa) pa me spet lepo dvigne nad hiše in drote in brez problemov pristanem na cesti ob Petru (in njegovem avtu).

Zoranov let

Zoranov let