160118 Lijak P1737 15:11:11

Danes lep sončen dan s SV  (tudi 9/15 dopoldan na Kovku). Kar neodvisno smo vsi za Lijak (prvi bi šel Jean – in tudi gre…).

Ob 12.15 pa se dobimo na šodru: Manca, Erzo in jaz. Manca pohodi gas do Unca, kjer naložimo še Mega in pod Lijak. Jean sporoča, da so razmere OK in da je kar gužva na startu. S kombijem gor na start. Še nekaj jih postavlja.

Takoj postavimo in v luft: Erzo, Mega, jaz in Manca. V zraku je živahno in lepo dela, vendar ni počitka. Okoli starta naberem in potem proti Zmajarski. Tu naberem še do 1200 in se zapeljem le malo naprej proti Čavnu (Skretu). Le enega vidim nad Čavnom, pa enega daleč zunaj, ko se vrača in … si ne upam naprej, ker se (glede na živahnost v višinah) bojim burje za vogalom (?!). Skratka, nazaj na Zmajarsko in tu vrtim blizu Mance in potem spet s 1200 kar naravnost nazaj na Lijak. Potem pa čez na Danijela in naprej do Škabrijela. Tu spet nekaj naberem skupaj z Erzom (ki jamra, da ga zebe in da bo šel kmalu dol) in nazaj. Na Danijelu (proti vetru) precej zgubim (spet sva blizu z Manco). Pa se izpod Lijaka le rešim in naberem nad rob. Manca je že šla na pristanek, Mega javlja, da prihaja z Danijela in bo tudi šel pristati. Zapeljem se nekje do kasarne (tu me nadleti Erzo, ki še kar rine naprej), potem pa ven nad dolino in v velikem zavoju po 1.30h na pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Malo še poklepetam s Konradom, potem pa z Manco in Megom še počakamo “podhlajenega” Erza.

Erzov let

Erzov let

Takrat enkrat pa pristane tudi Jean – ampak kar na startu.

Jeanov let

Jeanov let

Jeanove fotke tukaj.

Nepričakovano dober (delovni) letalni dan.

In šele ko pogledam vizualizacijo Erzovega leta, vidim, da sva skoraj ves čas (mojega letenja) vozila kar blizu skupaj 🙂 .