160119 Slivnica P1738 14:48:53

Danes napovedan šibak Z, pa na Kovku, Slivnici in Krimu sunki tudi do 10. Erzo lahko šele popoldne (pa kam blizu), tako da se jaz na koncu zmenim z Jeanom za Slivnico.

Na Vrhniki prisedem k Žigu Valentiču (ki ga skombinira Jean za skupno akcijo) in na pumpo v Cerknico. Tu se nama pridruži Jean in gor (zadnji del kar lepo zasneženo).

Na startu snežna idila s pogledom na jezero (kot se vidi tukaj). Piha Z precej z desne in na momente res kar pihne (sunki 10). Postavimo in v luft: Jean, ki ga zlifta s starta kar naravnost gor v levo, pa jaz z Rookom in na koncu še Žiga.

Naprej gre komaj kaj, na momente močnejši sunek kar zagunca. Visimo kot salame in v tangicah me začne hitro zebsti v noge. Zato se odpeljem ven in naravnost naprej proti pumpi (saj se ob grebenu brez gasa, ki ga nimam, pomikam komaj 5-10). Zunaj pa kar drži in celo dviguje, tako da sem do pol poti skoraj na isti višini, šele potem začne iti po liftu dol. Vse do tal je močno, tako da se po liftu spustim na travnik nekaj pred pumpo.

Zoranov let

Zoranov let

Jean in Žiga visita še nekaj časa, potem Žiga spusti na travnik pri Martinjaku,

Žigov let

Žigov let

Jean pa ob grebenu z gasom pririne do Cerknice in pristane ob meni.

Jeanov let

Jeanov let

Počakam v Mercatorju, da rešita avto.