160126 Goljak P1747 13:57:18

Ker je danes podobno kot včeraj, je seveda tudi danes treba na Goljak (Z in više SZ, le zob inverzije je danes tako ostro zažrt okoli 1100, da je redko videti…). Akcijo zažene že v ranih dopoldanskih urah Delux, ki gre s Špelo in nam tako omogoča samozadostnost.

Tudi Erzo in Mega sta trdno za (da Jeana sploh ne omenjamo). Še najbolj šibek člen sem jaz (zaradi zemeljskih obvez), pa hitro uskladim zadeve in sem že na poti na Vrhniko. Poberem Erza in na Unc, kjer prestopiva k Megu in v Ilirsko. Boris in Špela pobereta pri Avio Pubu Jeana in v Ilirsko – in kar naprej gor na start.

Mi trije pa v kombi, ki ga dočakamo skupaj s Kraševci: Nevidni, Rajko, Gregor in Luka.

Ko pridemo na start, prva trojka že rešuje probleme Rubikove kocke (piha nula, toplo za kratke rokave, spodaj meglice inverzije…).

Začnemo postavljati in malo modrujemo in ugotavljamo, da bo danes curaža v Zabiče. Ker ni sprememb, potegnem v nulo prvi, takoj za mano Gregor, potem pa Luka Volk, pa Nevidni, Mega, Erzo, Rajko, Boris in na koncu še Jean…

filmček dogajanja tukaj

Počasi gre dol, na robu malo zadrži. Z Gregorjem letiva skupaj in tudi zavrtiva (izkupiček vrtenja je v glavnem negativen…). Proti Kozleku ob robu, malo poskušava še v kotanji pod polico pod Šestanom, potem Gregor odpelje proti pristanku. V dolini dimi kažejo, da piha stran od grebena – S ?! Jaz še malo vztrajam, potem mu sledim (nespametno, namesto da bi rinil naprej pod grebenom, dokler bi pač šlo… kot se je malo kasneje odločil Jean).  Gregor pristane v SZ (?!) pri trgovini, jaz malo za njim.

Zoranov let

Zoranov let

Takoj za nama pristane še Luka Volk

Lukov let

Lukov let

in nekaj kasneje še Rajko.

Rajkov let

Rajkov let

Ostali pa kar nizki rinejo naprej mimo Kozleka. Jean (kot rečeno) je rinil, dokler je šlo 🙂 .

Jeanov let

Jeanov let

Ko se mi štirje peljemo proti Ilirski, po dolini piha J ?! in ko pridemo do šole, nad Solnami v še močnejšem J drajsajo Mega, Delux, Nevidni in Erzo. Gregor in Luka se poslovita, midva pa še pol ure z Rajkom stojiva na parkirišču in morava gledati to ekshibicijo 🙂 . Prvi odstopi Boris in pristane na travniku pod šolo (Špela z Jeanom sta že tam).

Borisov let

Borisov let

Drugi odstopi Nevidni (najbrž se mu že mudi 🙂 ), potem pa se nekaj časa dajeta še Mega in Erzo. Iz dvoboja izide kot zmagovalec Mega, saj je v zraku še takrat, ko Erzo že pristane 🙂 …

Erzov let

Erzov let

Na koncu se nas šest iz Centra še malo pogrejemo v Avio Pubu…