160209 Škrjanče P1754 15:26:47

Meni pa je (ne)padalski 4-dnevni dopust povzročil že abstinenčno krizo, tako da moram nujno nekam. Napovedan je sicer orkanski JZ čez SLO, vendar je Erzo zjutraj že potrdil, da ni povsod tako. Z njim se nekako ne uskladiva za akcijo (nedosegljiva eden drugemu, ko se kličeva… pa saj njemu danes ni več treba  🙂 ), koga drugega v takem dnevu tudi ne dražim.

Glede na razporeditev dežja in vetra po SLO se odpravim proti Ivančni – tam je en (Čerčkov) griček.

Ko pridem pod grič, res ne dežuje (čeprav je od Krke sem siva zavesa…). Oblaki se podijo ekspresno čez nebo, tu spodaj pa ni kaj posebnega.

Hitro gor na grič in začnem postavljati, čeprav pihne občasno sunkovito in ves čas popolnoma z leve. Pa naenkrat začne deževati in samo odnesem robo v LCja. Med vedrenjem pokramljam z Jeanom in ko poneha, hitro zaključim pogovor 🙂 …

Spet na vrh travnika (za moment še sonček posije). Postavim v levo, pravokotno na položno pobočje, počakam na luknjo med sunki, ga dvignem hrbtno in potem odpeljem v desno do roba, kjer speljem. Zapeljem se dol, čez glavno cesto in z vetrom vzdolž travnika ob njej (tako sem pridobil še vsaj 100m dolžine 🙂 ).

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravim, se odpeljem še na bližnji start Krka (ki ga tudi še nimam 🙂 ), kjer pa piha pošteno dol (S) s hriba ?! – najbrž rotorji od onega JZ viharja zgoraj…