160218 Breg nad Movražem P1759 16:29:52

Slabše kot napoved, ker ves dopoldan ozek dežni trak od Postojne prek Ljubljane do Kamniških zaliva deželo. Naslednji problem je, da veter tudi piha drugače, kot bi moral (še vedno burja, namesto napovedanega J, JZ) 🙂 . Na SZ (kjer ni več dežja), pa je megla na podnu, čeprav je višje marsikje kar v redu. Skratka proti KP kaže najbolje in izberem Socerb (ker naj bi v tržaškem zalivu pihal Z).

Erzo približno potrdi, Mega je za. Ob 14h na Železniški zaman čakam Erza, ki me potem skensla, ker ima nujen sestanek. Sam na Unc po Mega.

Po Postojni dež res poneha. V Razdrtem še nihava ali v Vipavsko (precej svetlo), ali proti Socerbu. Naprej na levo.

Ko odvijeva na Socerb, se še vedno kaže burja. In od zadaj piha na Socerbu 4, Socerbu 3, Socerbu 2 in še zlasti močno na Socebu 1 (orig.Socerb).

Razmišljava kam (jaz sem že malo paničen…) in predlagam Kvirik S (Poljane, Glem…). Dol na Črni kal in še dol in gor in Gračišče in na vrh Kikirikija in na start: ne piha SV od Movraža ampak ZSZ čisto z leve na start !! Greva čez planotico na Z start, kjer pa piha čisto z desne (že od zadaj).

Čez dolino za Movražem vidiva Breg in tam bi moralo pihati gor. Gasa dol in naokoli in skozi Movraž in gor in po kolovozu in z robo na vrh travnika (vmes položiva štange el.pastirja).

Na startu veter 0 (malo nakazuje gor po travniku). Mega mi pomaga postaviti in potegnem in odlaufam po košati travi, ki skriva ostre skale (na srečo ne butnem v nobeno 🙂 ) in speljem in se v lepem loku na levo do Dvorov potem čez dolino zapeljem do ceste.

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravljam, je Mega že pri meni. Ker je še svetlo, se na poti nazaj ustaviva še na včerajšnji Zajčici, kjer pa nabija orkanska burja, da komaj stopiva iz avta…

Erzo pa rešuje serijo okoli Logatca (in hkrati dela novnovnove…).

Erzov prvi

Erzov prvi

Erzov drugi

Erzov drugi

Erzov tretji

Erzov tretji

Vanja pa je očitno na šolskih počitnicah v Avstriji.

Vanjevo "smučanje"

Vanjevo “smučanje”