160219 Socerb 4 P1760 14:30:37

 

Zjutraj se prvi oglasi Žan z ugotovitvijo, da J SLO obeta, vse ostalo pa v dežju ali megli. Seveda tudi sam pregledam kamere in vetrove in vse po spisku in ima popolnoma prav. In ker je veter v tržaškem zalivu napovedan J, JZ, bi pa mogoče danes bilo tam OK. Poleg tega še Tom za popoldne najavlja obisk Kraškega roba (je obveščen Žan).

Vse to me spravi na obrate in že odhajam. Erzo je na terenu v Zasavju in bo tam reševal serijo (če bo dež ponehal). Še Mega kar sam pokliče za akcijo, jaz pa še uskladim z Žanom in dol.

Naložim Mega na Uncu, na Ravbarkomandi vskoči Žan in gasa. Malo še filozofiramo pred Razdrtim o Vipavski (kjer je pa bolj pokrito), pa brez oklevanja zavijemo na levo. Tudi vetrnice, mimo katerih vozimo, kažejo J, JZ.

Na Socerb in po kolovozu do prvega prenovljenega starta, najbližjega gradu (in najdlje od osnovnega).

Piha lepo gor, mogoče je malo čutiti, da je glavni veter zunaj precej z leve (J). Z Žanom začneva takoj postavljati, Mega pa nama pomaga in bo potem LCja prestavil na glavni start in tam odletel, če bo obetavno. Potegne Žan in lepo zajadra in je hitro nad startom, jaz takoj za njim.

Rinem v levo v veter proti gradu. Ko me preveč ustavi, nazaj nad start in naberem nad greben. Še enkrat nad grebenom do gradu, prebijem in potem gre tam lepo gor do 750. Z vetrom se odpeljem z lepo višino nazaj do konca grebena (do doline Glinščice) – Mega postavlja na glavnem startu, Žan je niže nad grebenom. Obrnem in  še enkrat v veter proti gradu. Tu naberem do 800 in rinem kar naprej. Medtem je Mega že v zraku, Žan pa toplanda na osnovnem startu Socerb.

Jeanov Socerb 4

Jeanov Socerb 4

Na naš današnji start (Socerb 4 🙂 ) prihaja tudi Tom, Žan pa je že z novim startom spet v luftu. Potem ne vem več, kaj se dogaja zadaj, saj rinem proti Ospu in naprej – počasi dol. Pred viaduktom se poskušam še obdržati za nekaj časa pod Gabrom (na 400), pa kar zmanjka vetra in dviganja in počasi scurim v Osapsko steno – in zapeljem na pristanek pod vasjo Osp.

Zoranov let

Zoranov let

 

Med pospravljanjem zvem, da je tudi na Socerbu zmanjkalo vetra in so na koncu vsi trije scurili na pristanek v dolino.

Jeanov Socerb

Jeanov Socerb

Žanove slikce tukaj

 

Kar dolgo časa neuspešno iščem kakšen prevoz iz Ospa (kar precej avtov odpelje mimo…), potem pa se me le usmili par, ki me dostavi na AC uvoz Črni kal.

Žan dobi iz doline prevoz z domačini gor in pride do LCja, Toma in Mega reši Tomova zemeljska podpora (= njegova draga 🙂 ); dostavita Mega na Socerb, od koder prideta z Žanom po mene na uvoz AC.

Vsi veseli ko radio (jaz pa še sploh) 🙂 .