160224 Ambrož.zg poseka P1762 16:16:19

Erza je že zjutraj skrbelo, kam bomo šli (lep dan z močno burjo po Primorski) in da bo pozen zaradi terena. Pa se izkaže, da je Nevidni spet neprekosljiv, saj ga spravi na take obrate, da na koncu jaz še ostajam pri zemeljskih obveznostih, ko oni (+Mega +Jean) odbrzijo proti CRO.

Pa se uskladiva z Faacom za Ambrota (Sandi bo s Primožem imel šolo in jaz bi lahko testiral zadnja hribovska padala – Q in M).

Ob 15h se zberemo pod Ambrotom (+tečajniki) in s kombijem gor. Poseka vsa pod snegom. Lepo potacana, da hitro postavimo. Vmes začne vedno močneje snežiti. Najprej Primož, pa nekaj tečajnikov; in Faaca s sinom v tandemu ravno, ko se snežna ploha najbolj razbohoti.

Preostalim nam sneg sproti zasipava padala. Predzadnji (zadnji bo Sandi) potegnem jaz in M 24  kar skoči gor (čeprav je nula) in po nekaj korakih sem v luftu.

Zapeljem naprej in sem kmalu iz meteža. Do Grajca kar spušča, padalo je hitro in stabilno (tudi najmanj ne niha, ko spustim komande) in lepo odzivno. Nad Grajcem in ob njem malo jadram in kar drži, čeprav generalno zgubljam, medtem ko tečajniki (z normalnimi padali) bolj vzdržujejo višino. Občasno bolj ostro zavijem, ga zaniham sem in tja in na koncu z ostrim kroženjem in nekaj nihaji pristanem na uradnem.

Zoranov let

Zoranov let

Tečajniki in Faaca

Faacov tandem

Faacov tandem

in Simeon (priletel s Krvavca), pospravljajo.